radyobir
radyobir

Davutoğlu ve Çipras Twitter'da tartıştı...

Başbakan Ahmet Davutoğlu Brüksel'deki liderler zirvesindeyken Yunanistan Başbakanı Aleksis Tsipras'la arasında Twitter üzerinden bir tartışma yaşandı.

30 Kasım 2015 08:09 | Güncelleme :30 Kasım 2015 08:11 | Kategori: Dış Politika

Tsipras, TSİ 20.00 civarında peş peşe gönderdiği dört Twitter mesajında hem Türkiye'nin Suriye sınırında bir Rus savaş uçağını düşürmesini eleştirdi, hem de Türkiye'yi Yunan hava sahasını sürekli olarak ihlal etmekle suçladı.





Avrupa Birliği liderleri ile Ahmet Davutoğlu arasında gerçekleştirilen zirvede mülteci krizinin çözümü için tarafların işbirliği yapması yönünde anlaşma çıkmıştı.

AB, 3 milyar euro finansal destek, Türk vatandaşlarına Schengen ülkelerine vizesiz seyahat için yol haritası ve AB üyelik sürecinin hızlandırılması konularında taahhütler verdi.

Türkiye ise bu taahhütler karşılığında AB'ye kaçak yollarla girmiş olan göçmenlerin iadesini sağlayacak olan Geri Kabul Anlaşması'nı imzalamayı ve sınır kontrollerini artırarak göçmenleri AB ülkelerine taşıyan insan kaçakçılığı şebekeleriyle mücadeleyi artırmayı kabul etti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI