radyobir
radyobir

Dev kulüpleri peşinde koşturuyor

Bonservisi Manchester City'de bulunan ve kiralık olarak forma giydiği Eredivisie ekibi Twente'de harikalar yaratan genç golcü Enes Ünal, dev kulüpleri peşinden koşturuyor.

05 Mayıs 2017 10:45 | Kategori:

Enes Ünal, sergilediği performansla Avrupa'nın devlerinin ilgisini çekmeye başladı. Alman basınına göre Enes Ünal'ı isteyen takımlardan biri de Borussia Dortmund.

Bursaspor altyapısından yetişen ve 2015-2016 sezonu başında 3 milyon Euro karşılığında Manchester City'e transfer olan Enes Ünal, sırasıyla Belçika ve Hollanda'ya kiralanmıştı. Bu sezon Hollanda'da Twente formasıyla 30 maçta 17 gol atıp 3 de asist yapan Enes Ünal gol krallığı yarışmasında 5. sırada yer alırken dev kulüplerin de ilgisini çekti.

Haberi göre Manchester City ile 2019 yılına kadar sözleşmesi bulunan Enes Ünal'ın İngiliz devinde forma giymesi zor. Enes'in İngiltere'de çalışma izni alma ihtimalinin düşük olduğu yazılırken genç yıldızın gelecek sezon yeniden kiralanabileceği veya yüksek bir bonservis bedeli karşılığında satılabileceği yazılıyor.

Enes Ünal'ın da yolunu erkenden belirlemek istediği ve Haziran ayında kararını vereceği yazılırken, yıldız futbolcunun Borussia Dortmund'a transfer olabileceğinin altı çizildi.

Pierre Aubameyang'ın bu yaz transfer döneminde Real Madrid veya Manchester City'ye transferi gündemde. Enes Ünal da habere göre Borussia Dortmund'un yeni Lewandowski'si olabilecek bir potansiyel.

Geçtiğimiz günlerde Nuri Şahin'le sözleşme yenileyen Borussia Dortmund'ta milli futbolcularımızdan Emre Mor da forma giyiyor. Enes Ünal, Dortmund'a transfer olursa sarı-siyahlılarda 3 milli futbolcumuz görev yapacak.

Ayrıca yaz transfer döneminde Ömer Toprak'ın da Borussia Dortmund'a transferine kesin gözüyle bakılıyor. Bu transfer de gerçekleşirse Dortmund'ta 4 milli futbolcumuz oynayacak.

Gelecek sezon da İngiltere'de çalışma izni alamayacak olan Enes kariyeriyle ilgili şunları söyledi:

"Kariyerimdeki bir sonraki adım çok önemli. Haziran ayında karar vermeyi umuyorum."

"Manchester City harika bir kulüp ancak her hafta oynamam önemli. Twente'de bu yıl harika geçti."

"Bu yaz Amerika'daki hazırlık kampına gitmemeyi bekliyorum. Aksi takdirde, değerli zamanları kaçırırsınız."

"Bu yıllar çok önemli., 24 yaşına geldiğimde üst düzey bir oyuncu olmak istiyorum."

"Bir sonraki adım, Twente'de bir yıl daha kalmak olabilir. Her şey halen açık durumda."

Öte yandan futbol analisti Youri Mulder, Enes'in daha iyi bir takımda oynaması gerektiğini söyledi.

Mulder, "Enes'in daha iyi bir takıma ihtiyacı var, daha yüksek seviyede oynayan bir takım" ifadesini kullandı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI