radyobir
radyobir

Dünyanın en pis caddesi seçildi!..

Londra'nın Kraliyet Üniversitesi uzmanlarına göre, Oxford Caddesi dünyanın en pis yeri. Haberi The Independent duyurdu.

12 Temmuz 2014 09:45 | Kategori: Dünya

Bilim insanları tarafından yapılan araştırma sonuçlarına göre, Londra’da Oxford Caddesi dünyanın en pis caddesi. Caddenin azot diyoksit olarak toksik kirlilik seviyesi dünyanın en yüksek kirlilik seviyesi olarak tespit edildi. Kullandıkları özel cihazlar sayesinde dünyanın en yüksek tehlikeli madde konsantrasyon değerini tespit eden araştırmacılar, değerin AB güvenlik normlarının birkaç kat üzerinde olduğunu da belirtti. Değer metreküpte 463 mikrogram olarak belirlendi. 
Toplu taşıt ve arabalarda kullanılan yakıtın yanması sonucu oluşan azot dioksitin yüksek konsantrasyonu, astım ve kalp ataklarına neden olabiliyor. Gazete haberine göre, tedbir olarak Oxford Caddesi’ne giden otobüs sayısını beşte bir oranında azaltan şehir yönetimi, hibrit motor kullanımı da özellikle teşvik ediyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI