radyobir
radyobir

Düzce'de 5.9 büyüklüğünde deprem, 35 yaralı!..

AFAD ve Kandilli Rasathanesi, saat 04.08'de merkez üssü Düzce'nin Gölyaka ilçesi olan 6.0 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Deprem, İstanbul, Ankara ve İzmir'in de aralarında olduğu çok sayıda kentte hissedildi. AFAD, Düzce'de 1'i ağır 32, İstanbul'da 1, Zonguldak'ta 1, Bolu'da 1 kişinin yaralandığını duyurdu.

23 Kasım 2022 08:20 | Güncelleme :23 Kasım 2022 08:20 | Kategori: Türkiye

​İstanbul ve çevre illerinde hissedilen bir deprem meydana geldi.

Kandilli Rasathanesi'nin yaptığı ölçümlere göre, 04.08 sıralarında 6.5 kilometre derinlikte meydana gelen depremin, ilk olarak 5.9 büyüklüğünde gerçekleştiği bildirildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) da saat 04.08'de merkez üssü Düzce'nin Gölyaka ilçesi olan 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı.

Daha sonra Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 6.0 olarak revize etti.

Gölyaka ilçesindeki depremin 6.81 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi. Düzce'de depremin ardından enerji nakil hatlarında kesinti meydana gelirken, sarsıntıyla büyük korku ve panik yaşayan vatandaşlar evlerinden dışarı çıktı.

Sarsıntı, İstanbul, Ankara, Bolu, Eskişehir, Kütahya, Bursa, Kocaeli ve Edirne'de hissedildi.

Saat 04.30'da ise merkez üssü Düzce'nin Çilimli ilçesi olan 4.7 büyüklüğünde bir artçı sarsıntı meydana geldi.



İmamoğlu: Olumsuz bir durum mevcut değildir

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu "Merkez üssü Düzce olan ve tüm bölgede hissedilen depremde İstanbul’da AKOM’a iletilen herhangi bir olumsuz durum mevcut değildir" dedi.



İstanbul Valisi Yerlikaya: Konuyu takip ediyoruz

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da depreme ilişkin yaptığı açıklamada, "Deprem İstanbul’dan da hissedilmiştir; konuyu takip ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu: Can kaybı bilgisi yok, ekiplerimizin saha taraması devam ediyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şu açıklamayı yaptı:

"Düzce'nin Gölyaka ilçesinde, saat 04.08'de gerçekleşen 5.9 büyüklüğünde depremin ardından Valiliğimiz, AFAD ve 112 ekiplerine ulaşan can kaybı bilgisi bulunmamaktadır. Ekiplerimizin saha taraması devam etmektedir. Hemşehrilerimize geçmiş olsun."

Soylu, deprem sırasında binadan atlayan bir kişinin ağır yaralandığını belirtti.



AFAD: Olumsuz bir ihbar yok, bölgeye ekipler sevk edildi

AFAD'ın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Düzce, Ankara, İstanbul ve Sakarya AFAD ekipleri bölgeye sevk edilmiştir" denildi.

AFAD, Düzce'deki 6.0'lık depremin ardından en büyüğü 4.7 büyüklüğünde olan 18 artçı sarsıntı kaydedildiği bilgisini paylaştı.

AFAD ayrıca bölgede kontrol amaçlı elektrik kesintileri uygulandığını aktardı.



Düzce, Sakarya ve Bolu'da eğitime bir gün ara verildi

Düzce Valisi Cevdet Atay da Gölyaka merkezli depreme ilişkin henüz kendilerine ulaşan net bir bilgi olmadığını belirterek, ekiplerin sahada çalışmalara başladığını söyledi. Atay, kentte eğitim-öğretime bir gün ara verildiğini de duyurdu.

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım da deprem nedeniyle kentte eğitim öğretime bir gün ara verildiğini açıkladı.

Bolu Valiliğinden yapılan açıklamada, "Deprem nedeniyle tedbir amaçlı ilimiz genelinde tüm eğitim kurumlarında bir gün eğitim öğretime ara verilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

EGM: Yaşanması muhtemel asayiş olaylarına karşı gerekli tüm güvenlik tedbirlerimizi aldık

Emniyet Genel Müdürlüğü, depreme ilişkin açıklamasında "Düzce'de saat 04.08’de meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem sonrası ekiplerimizle sahadayız. Depremden kaynaklı saha taramalarını yapıyoruz. Yaşanması muhtemel asayiş olaylarına karşı da gerekli tüm güvenlik tedbirlerimizi aldık" dedi.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinde bugünkü vize sınavları ertelendi

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinde (BAİBÜ), bugün yapılması planlanan vize sınavlarının Düzce'de meydana gelen deprem nedeniyle ertelendiği duyuruldu.

BAİBÜ Rektörlüğünden yapılan açıklamada, Bolu'da da hissedilen Düzce Gölyaka merkezli deprem nedeniyle bugün yapılacak sınavların ertelendiği, derslerin yapılmayacağı bildirildi.

Diğer günlerde düzenlenecek sınavlar ve derslerde bir değişikliğin olmadığı, ertelenen sınavların daha sonra belirlenecek tarihte yapılacağı ifade edildi.

Öte yandan, Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde de eğitim öğretime bir gün ara verildiği duyuruldu.

Bursa Valisi Canbolat: İlimizde an itibariyle tespit edilen bir olumsuz durum yok

Bursa Valisi Yakup Canbolat, Merkez üssü Düzce'nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremle ilgili sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "İlimizde tespit edilen olumsuz bir durum yoktur'' ifadelerini kullandı.

Canbolat, sosyal medyada hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, ''Düzce Gölyaka ilçesinde meydana gelen ve Bursa’mızda da hissedilen 5.9 büyüklüğündeki depremde ilimize an itibariyle tespit edilen bir olumsuz durum yoktur'' ifadelerini kullandı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İhtiyaç halinde vatandaşların 153 numaralı telefondan belediye ekiplerine ulaşabileceğini" belirterek, depremden etkilenenlere geçmiş olsun dileğinde bulundu.



Düzce'de vatandaşlar sokaklarda bekleyişini sürdürüyor

Düzce'de depremde panikle dışarı çıkan vatandaşların bekleyişi sürüyor. Battaniyelere sarılan vatandaşlar, soğuk hava nedeniyle ateş yakıp ısınmaya çalışıyor.

Depremin merkez üssü Gölyaka'da da sokaklarda hareketlilik hakim. Zaman zaman meydana gelen artçılar nedeniyle evlerinde durmaya çekinen vatandaşlar, Gölyaka Belediyesi önündeki Sosyal Tesisler'de ve parklarda toplandı.

AFAD ve Türk Kızılay ekipleri, sokakta bekleyenlere battaniye ve sıcak çorba dağıtıyor.

Vatandaşlar, televizyonlardan depremle ilgili bilgi almaya çalışırken, ekipler kısmi elektrik kesintilerinin yaşandığı kentte tarama faaliyetlerini sürdürüyor.

Düzce'de depremin ardından bir iş yeri yıkıldı

Düzce'de meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından Düzce Gaziantep Caddesi'nde bulunan iş yeri yıkıldı.

Merkez üssü Gölyaka olan 5,9 büyüklüğündeki depremde bazı binalarda hasar oluştu. Gaziantep Caddesi'nde bulunan ve kahvehane olarak kullanılan iş yeri de sarsıntıyla yıkıldı.

Deprem sırasında iş yerinde kimsenin bulunmadığı, can kaybı ve yaralanmanın yaşanmadığı bildirildi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI