radyobir
radyobir

Ege'de silahlı kişiler göçmenlere saldırıyor!..

Türkiye'den Yunanistan'a geçmek isteyen göçmenler, sadece botlarının batma riski nedeniyle değil, maskeli saldırganların yol açtığı dehşet nedeniyle de ölüm kalım mücadelesi veriyor.

24 Ekim 2015 09:56 | Kategori: Yaşam

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), yayınladığı raporda Yunan Adaları etrafında Yunanistan’a geçmeye çalışan çok sayıda göçmenin maskeli kişilerin silahlı saldırısına uğradığını bildirdi.

Dokuz ayrı tanığın ifadesine dayandırılan rapora göre, maskeli ve silahlı kişiler, göçmenlerin bulunduğu botlara saldırıp motorlarını bozarak ya da alarak göçmenleri geri dönmeye zorluyor.

'YUNAN YETKİLİLER ADIM ATSIN'

Raporda bir Afgan göçmenin "İlk başta bize yardım etmeye geldiklerini sandık. 5 kişiydiler, maskeleri ve silahları vardı. Botta çok sayıda kadın ve çocuk bulunuyordu. Çok korktuk. Bize saldırmadılar, sadece botumuzun motorunu alıp gittiler” şeklindeki ifadesine de yer veriliyor.

Daha önce de Yunan Sahil Güvenlik ekiplerinin göçmenleri ülkeye almadığı ve hatta birkaç olayda botlarını batırdığı haberleri basına yansımıştı.

HRW Yunanistan uzmanı Eva Cosse, "Bu koşullarda bu insanların hayatta kalma garantisi yok. Yunan yetkililerin bu suça karşı adım atması gerek” dedi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI