radyobir
radyobir

El Bab'ın çevresi tuzak dolu!..

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) destekli Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) El Bab'ı kuşatma faaliyetleri devam ederken, IŞİD'ın kent merkezi ile çevresine çok sayıda hendek kazdığı tespit edildi.

13 Aralık 2016 11:53 | Güncelleme :13 Aralık 2016 14:44 | Kategori: Terör

Güvenlik birimlerinin yerel istihbarat kaynakları ile insansız hava araçları (İHA) aracılığıyla elde ettiği bilgilere göre DEAŞ, El Bab’a yönelik operasyonu yavaşlatmak için çok sayıda el yapımı patlayıcı ve mayın tuzakladı.

Türkiye sınırına 30 km uzaklıktaki  El Bab’da ilk tespitlere göre bin civarında derin hendek kazılmış durumda. Bazılarının genişliği tank ve diğer zırhlı araçların geçmesini engellemek amacıyla 2 metreyi buluyor. Kent içinde çok fazla bombalı araç ile intihar saldırısı timinin  dolaştığı bilgisi de var.

İKİ ASKER YARALANDI

Öte yandan dün Fırat Kalkanı operasyonunda yaralanan 2 Türk askeri, helikopterle getirildikleri Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesinde tedavi altına alındı. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI