radyobir
radyobir

Elon Musk, "şeytani" patlamalarını hatırlamıyor

Elon Musk'la ilgili yeni biyografinin yazarı, teknoloji milyarderinin "şeytani" patlamalarını "pek hatırlamadığını" iddia etti.

14 Eylül 2023 06:19 | Kategori: Kıbrıs

Walter Isaacson, "birçok kişiliğe" sahip Musk'ın "şeytani" patlamalar yaşamaya eğilimli olduğunu Morning Joe'da söyledi.

Yazar, "Çok sayıda Elon Musk var" dedi.

Tesla'nın CEO'su hakkında biyografi yazan Isaacson, sunucu Joe Scarborough'ya Musk'ın sadece son yıllarda değil, "tüm hayatı boyunca değişken" olduğunu söyledi.

Yazar, "Bu kitaba başladığımda ve bunun hakkında ilk kez konuştuğumuzda bizi elektrikli araçlar çağına taşıyan kişiydi ve Amerikan astronotlarını ABD'den yörüngeye gönderebilen tek kişi oydu. Ben de 'Hey, iyi bir teknoloji hikayesi' diye düşündüm" dedi.

Isaacson sözlerine şöyle devam etti:

Ve bu süreç içinde, ben hikayeyi hazırlamaya başladıktan yaklaşık bir yıl sonra gizlice Twitter'ı satın aldı ve Hawaii'ye gidip iki ya da üç gece alem yaptıktan sonra platformu devralmaya karar verdi. Yani o zaman durum çok daha inişli çıkışlı bir hal aldı. Ve içindeki karanlık parçalarla yetenekli parçalar birbiriyle sıkıca iç içe geçmiş durumda.

Biyografi yazarı Musk'ın kişiliğinin, arasının açık olduğu babasının kişiliğine benzediğini ve babasının "bazen çok karanlık bir hal aldığını" da iddia etti.

Isaacson, "Çok fazla kişiliği var, neredeyse çoklu kişilikler gibi ve biraz da artık konuşmadığı babasına benziyor ama babası Jekyll ve Hyde gibi ve bazen çok karanlık bir hal alıyor" dedi.

Yazar, "Ve bu Elon'un da başına geldi. Keyiften başı dönmüş bir haldeyken ya da bir raptor motorunun valfini çözebileceği mühendislik modundayken üstüne aniden bulutlar çöküyor" diye devam etti.

Ve inanılmaz olanı, karanlık ve şeytani bir hal aldıktan ve başkalarına gerçekten sert davrandıktan sonra birden kendine geliyor. Ve sonra ona 'Bu da neydi böyle?' diye soruyorum. Ve olanları pek hatırlamıyor.

Yani Elon Musk'la uğraşmanın nasıl bir şey olduğunu sorduğunuzda, bu kitapta çok sayıda Elon Musk olduğunu söyleyebilirim.

Isaacson, biyografiyi yazarken Musk'a yakın birkaç isimle konuştu. Bunlar arasında eski sevgilisi Grimes, eski eşleri Tallulah Riley ve Justine Musk'ın yanı sıra arsının bozuk olduğu babası da vardı.

Halihazırda kitap, X ve 22 aylık kızları Exa Dark Sideræl dışında Musk ve Grimes'ın gizlice üçüncü bir çocuğu daha olduğunu ortaya çıkardı. Öte yandan Techno Mechanicus veya kısaca "Tau" adlı ikinci oğullarının ne zaman doğduğu henüz belli değil.

Biyografide Isaacson teknoloji devinin arkadaşlarıyla kardeşi Kimbal Musk'ın, Musk'ın eski kız arkadaşı olan oyuncu Amber Heard'e duyduğu "nefretin" yoğunluğunun, "Justine'e [Musk'ın ilk eşi] karşı hoşnutsuzluklarını gölgede bıraktığını" da yazıyor.

The New York Times'ın bir incelemesinde, Isaacson'ın biyografisinin Musk'ın "değişken ve 'olgunlaşmamış bir erkek'" olarak portresini bir araya getirdiği belirtildi.



Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI