radyobir
radyobir

Ermenistan ile Fransa arsında silah anlaşması

Fransa Savunma Bakanı Lecorno, Paris ile Erivan arasında hava savunma silahlarının satın alınmasına ilişkin anlaşma yapılacağını açıkladı.

22 Ekim 2023 08:37 | Kategori: Avrupa

Fransa Savunma Bakanı Sebastien Lecornu, Paris ve Erivan'ın Pazar günü özellikle hava savunma alanında olmak üzere Fransız silahlarının satın alınmasına ilişkin anlaşmaları resmileştireceğini söyledi.

Lecornu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Ermenistan'ın sivil halkını korumasına ve sınırlarının savunmasını sağlamasına izin vermek gerekiyor. Yarın Ermenistan'ın Fransız üreticilerden belirli miktarda silah satın almasını özellikle de ülkenin gökyüzünün korunmasını sağlayacak bir sözleşme imzalayarak resmileştireceğiz.

Ekim ayının başlarında Ermenistan Cumhurbaşkanı Vaagn Haçaturyan, Erivan'ın yeni bir askeri ortağa ihtiyacı olduğunu ve Fransa ile askeri yardım konusunu görüştüklerini söylemişti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI