radyobir
radyobir

Eş Şebab otele saldırdı

El Kaide bağlantılı Eş Şebab Somali'nin başkenti Mogadişu'da bir otele bombalı araç saldırısı düzenledi. Saldırıda aralarında iki milletvekilinin de bulunduğu 15 kişi öldü, 20 kişi ise yaralandı.

02 Haziran 2016 08:25 | Kategori: Dünya

El Kaide bağlantılı Eş Şebab Somali'nin başkenti Mogadişu'da bir otele önce bombalı araç ile, sonrasında ise silahlı saldırı düzenledi. Reuters'a bilgi veren polis, saldırıda aralarında 15 kişinin öldürüldüğünü söyledi. Ölenler arasında 2 de milletvekili var.

Polis memuru Binbaşı İbrahim Hasan, "Milletvekilleri Muhamud Muhammed ve Abdullahi Camak otelde yaşıyorlardı. Saldırıda hayatlarını kaybettiler. Operasyon bitmek üzere. Şimdilik ölü sayısı 15, 20 kadar da yaralı var" dedi.

Hasan ayrıca pek çok insanın kurtarıldığını, kurtarılanlar arasında yine milletvekillerinin bulunduğunu aktardı.

Somali, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Salı günü Uganda'da başladığı Afrika turu kapsamında ziyaret edeceği ülkelerden biri.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI