radyobir
radyobir

Esad, Türkiye'den giden yardımı reddetti!..

Türkiye'den Suriye'ye insani yardım götüren 20 TIR, Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan geçti. Ancak Reuters'ın haberine göre, Suriye hükümeti, gönderilen yardımı reddetti.

13 Eylül 2016 16:00 | Kategori: Dış Politika

Suriye'de dün akşam yürürlüğe giren ateşkesin ardından, bu ülkeye insani yardım taşıyan 20 TIR, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan geçerek Suriye'ye girdi. Anadolu Ajansı, TIR sayısının gün içinde 40'a ulaşacağını bildirdi. DHA, yardım malzemelerinin Reyhanlı'daki BM depolarından yüklendiğini belirtti.

Türkiye, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından Halep'e gönderilen TIR'larda yiyecek, çocuk kıyafeti, oyuncak olduğunu açıklamıştı.

Suriye Dışişleri Bakanlığı, Esad rejiminin gönderilen yardımı reddettiğini açıkladı. Bu karara gerekçe olarak, yardımın "rejim ve BM ile koordineli şekilde" gönderilmemesi gösterildi.

Suriye Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili, resmi haber ajansı SANA'ya, "Suriye hükümeti ve BM ile koordineli olarak gönderilmeyen insani yardımı reddediyoruz. Özellikle de Türk hükümetinden gelenleri" dedi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI