radyobir
radyobir

Euroleague'de Türk derbisi Daçka'nın

THY Euroleague 22. hafta maçında Darüşşafaka Doğuş, Volkswagen Arena'da ağırladığı Fenerbahçe'yi 72-65 mağlup ederek 3 maç aradan sonra galip geldi.

11 Şubat 2017 03:56 | Kategori:

Bertan ERMAN

İlk 3 dakikası sayı anlamında kısır geçen ilk çeyrekte Fenerbahçe, savunmadaki sertliğinin meyvesini 12-0'lık bir seriyle aldı ve farkı çift hanelere çıkardı. Darüşşafaka Doğuş, James Anderson ile farkı 5 sayıya kadar indirse de, Ekpe Udoh'un son saniye basketiyle ilk çeyreği 20-10 sarı lacivertliler önde tamamladı.

 İkinci çeyrekte maçın ibresi Daçka'ya geçti. Ante Zizic'in önderliğinde 17-7'lik bir seri bulan Darüşşafaka Doğuş, maça ortak oldu. Bogdanovic ve Nunnally ile karşılık veren Fenerbahçe, 31-27 öne geçti. Buna karşın 7-0'lık bir seri yakalayan Daçka, Brad Wanamaker'ın son saniyede kaydettiği 3 sayılık basketle devre arasına 34-31 üstünlükle gitti. 

 Üçüncü çeyreğe Ante Zizic'le etkili başlayan Darüşşafaka Doğuş, farkı 7 sayıya kadar çıkardı. Ancak, savunmasını sertleştiren Fenerbahçe, maça ortak olmayı başardı. Sarı lacivertliler, çeyreğin bitimine 1 saniye kala Bogdan Bogdanovic'in basket faulden 3 sayı buldu ve son çeyreğe 47-47 eşitlikle gidildi. 

 Karşılaşmanın son çeyreğine Darüşşafaka Doğuş'tan Will Clyburn damga vurdu. Fenerbahçe, maçı kazanmak için elinden geleni yapsa da, mücadeleden yeşil siyahlılar, 72-65 galip ayrıldı. 

 Darüşşafaka Doğuş'ta Will Clyburn, 20 sayıyla maçın en skorer ismi olurken, 14 sayı ve 10 ribaundla oynayan Ante Zizic double double yaptı. Fenerbahçe2de Bogdan Bogdanovic, 18 sayıyla maçı tamamladı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI