radyobir
radyobir

Fenerbahçe'de yabancılara özel ders

Takımın eskileri, kadroya yeni katılan 9 yabancı futbolcuya derbilerin önemini anlatıp, taraftarların böyle zaferlerde nasıl mutluluk yaşadığını anlatıyor.

25 Eylül 2015 10:12 | Kategori:

Teknik direktörü değişen Fenerbahçe’de kadroya 9’u yerli 3’ü yabancı olmak üzere tam 12 yeni futbolcu katıldı. Bunların çoğu da sahaya ilk 11’de çıkıyor veya sonradan oyuna giriyor. Yerliler Ozan Tufan, Volkan Şen ve Şener Özbayraklı ile Fernandao dışarıdan da olsa, derbilerin önemini biliyor. 

Ancak yabancılar, transferleri sırasında yaptıkları araştırmalarla bu konudan biraz olsun haberdar olsalar da, derbilerin anlam ve önemini bilmiyor. İşte, Beşiktaş derbisi öncesi onlara bunu anlatmak, takımın eskilerine düştü. Volkan Demirel, Mehmet Topal, Gökhan Gönül ve Caner Erkin, bu görevi üstlenen isimler. Beşiktaş maçı hazırlıkları yoğun antrenmanlarla sürerken, bu 4 oyuncu, kalan zamanlarda yabancılarla bir araya gelip, onlara derbilerin önemini anlatıyor. 

‘Günler önce başlar’

Luis Nani, Van Persie, Lazar Markoviç, Siman Kjaer, Josef de Souza, Abdoulaye Ba, Fabiano Riberio ve Jose Fernandao’ya Galatasaray ve Beşiktaş maçlarının havasının çok farklı olduğunu anlatan takımın eskileri, "Bu maçlar, kulüp için çok büyük anlam taşır. Elde edilecek galibiyet, camiaya ve taraftara bayram havası yaşatır. Derbiler aslında maçtan günler önce başlar, karşılaşmadan sonra uzun süre de devam eder. Olimpiyat Stadı’ndan Beşiktaş galibiyetiyle döndüğümüzde sizler de bunu yaşayacaksınız. Özellikle derbide gol atanlar, el üstünde tutulur” diyerek, onları motive etmeye çalışıyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI