radyobir
radyobir

Fikirtepe'de sefaletkent!..

Kentsel dönüşüm sürecinde yıkılan ve terk edilen evleriyle doğal film platosu haline gelen Fikirtepe, Suriyeli mültecilerin akınına uğradı. Suriye'deki savaşı anlatan 'Kaçış' filminin de çekildiği bölge bugün gerçek savaş mağdurlarının adresi oldu. Sahiplerinin terk ettiği harabe binalara yerleşen Suriyeliler, elektrik ve suyun olmadığı evlerde tam anlamıyla bir sefalet yaşıyor.

27 Haziran 2014 09:52 | Kategori: Yaşam

Suriye’deki savaştan kaçan mülteciler kentsel dönüşüm projeleri ile gündeme gelen Fikirtepe bölgesine yerleşti. 4 yıldır kentsel dönüşümün tamamlanmadığı bölge yıkılan ve terk edilen evleri sayesinde film seti olarak kullanılmıştı. Geçtiğimiz aylarda Murat Uygur’un yönetmenliğini yaptığı ve Suriye’deki savaşı anlatan ‘Kaçış’ filmine plato olan bölgeye bu defa gerçekten Suriye’den kaçan mülteciler yerleşti. Yüzlerce mülteci evlerin riskli olduğunu bildiği halde çaresizlik nedeniyle bu evlere sığındı. Elektrik ve suyun olmadığı evlerde ne kapı var, ne de pencere. Etrafın enkazla çevrili evlerde ciddi anlamda hijyen sorunu ve sefalet yaşanıyor. Suriyeliler aynı evde 2-3 aile birlikte yaşıyor. Aylardır yıkanmadıklarını söyleyen mülteciler komşularının verdiği su ile temel ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor. Her an yıkılma tehlikesi olan evlerde yetişkinlerden çok çocuklar barınıyor. Her an yıkılma tehlikesi olan evlerde yetişkinlerden çok çocuklar barınıyor. İç çamaşırsız, ayakkabısız gezen çocuklar inşaat atıklarının ortasında, olanlardan habersiz oyun oynuyor.  

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI