radyobir
radyobir

Galatasaray direkten döndü!..

Sarı-kırmızılı kulübün sadece bonservisine yaklaşık 5 milyon Euro ödediği Tarık Çamdal, Goran Pandev ve Sinan Bolat'la birlikte yılın fiyaskosu oldu. Özel madde sayesinde 210 bin Euro bonus kazanan 24 yaşındaki oyuncu, 100 bin Euro'yu da kıl payı kaçırdı.

03 Mayıs 2015 10:13 | Kategori:

Galatasaray 'ın sezon başında sağ bek sorununa çare olması amacıyla yüksek maliyetle kadrosuna kattığı Tarık Çamdal, beklentilerin çok uzağında kaldı. Türkiye Kupası maçları dışında ortada gözükmeyen genç oyuncu, sözleşmesi sayesinde hem bonus kazandı hem de '30 maç' kotasını dolduramadığı için önemli bir gelirden oldu.
 
SÖZLŞEMEDE 2 ÖZEL MADDE

Sarı-kırmızılı kulüp tarafından 1 Eylül 2014 tarihinde Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderilen açıklamada, 5 yıllık sözleşme imzalanan Tarık Çamdal'ın sözleşme detaylarına da yer verildi. Bu transfer için Eskişehirspor'a 4 milyon 750 bin Euro bonservis ödeneceği ve genç oyuncunun ilk sezon 1 milyon 177 bin Euro garanti ücret kazanacağı duyuruldu. Mukavelede en çok dikkati çeken noktalardan biri de, yeni Aslan için belirlenen özel maddelerdi.

Buna göre;
1- Oyuncuya ilk 11'de oynadığı her resmi karşılaşma için 10 bin Euro değişken transfer ücreti ödenmesi taahhüt edildi. (08.09.2014 tarihinde geçerli TCMB Euro Döviz Alış kuru)
2- Bir sezonda 30 resmi müsabakada ilk 11'de oynaması durumunda 100 bin Euro bonus verileceği açıklandı. (08.09.2014 tarihinde geçerli TCMB Euro Döviz Alış kuru)
 
210 BİN EURO KAZANDI, 100 BİN EURO KAYBETTİ

Şu ana kadar Süper Lig'de 10, Türkiye Kupası'nda 7 ve Şampiyonlar Ligi'nde 4 maça ilk 11'de başlayan Tarık Çamdal, ilk madde sayesinde toplam 210 bin Euro ekstra gelir elde etti. Ancak sarı-kırmızılı oyuncu, ikinci maddeden yararlanma şansını sezonun bitimine bir ay olmasına karşın şimdiden kaybetti.
 
SABRİ REYİZ SOL AYAĞININ FARKINA VARDI!

Ligde son 6 haftaya averajla ikinci sırada giren Galatasaray, kupada Sivasspor'u eleyip final oynaması halinde, 2014-2015'te 8 resmi karşılaşmaya daha çıkacak. Bu mücadelelerin hepsinde direkt forma giyerse ilk 11 sayısı 29'da kalacak Çamdal, '30 maç' kotasını dolduramadığı için 100 bin Euro bonusu alamayacak.

EMEKTAR SABRİ 11'DE, TARIK KULÜBEDE

Es-Es'ten büyük uğraşlar sonucu alınan Tarık Çamdal, eski teknik direktör Cesare Prandelli döneminde yakaladığı şansları değerlendiremedi. Hamza Hamzaoğlu'nun da gözüne giremeyen sarı-kırmızılı oyuncu, formasını aylarca kadro dışı olan 31 yaşındaki Sabri Sarıoğlu'na kaptırdı. Ligde son olarak 2.5 ay önce ilk 11'de mücadele eden sağ bek, Galatasaray’da gol atma ve asist yapma başarısı gösteremedi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI