radyobir
radyobir

Gazze'de hiçbir yer ve hiç kimse güvende değil

İsrail Gazze'deki Şifa Hastanesi'ni hedef alarak çoğu çocuk olmak üzere çok sayıda ölüm ve yaralanmaya neden oldu. Netanyahu, Hamas'ı yok ettikten sonra Gazze Şeridi'nde güvenlik kontrolü organize edeceğini söyledi. DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, "Gazze'de hiçbir yer ve hiç kimse güvende değil" ifadesini kullandı.

11 Kasım 2023 09:54 | Kategori: Ortadoğu

Filistin haber ajansı WAFA'nın haberlerine göre, binlerce hasta ve sığınmacının bulunduğu Şifa Hastanesi, İsrail uçaklarından aralıklarla atılan füzelerin hedefi oldu.

Yine kentin batısındaki Nasr Çocuk Hastanesi'ne yönelik düzenlenen hava saldırısı sonucu çevrede bulunan 3 Filistinli hayatını kaybetti, onlarcası da yaralandı.

Öte yandan Rafah kentinin doğusuna da İsrail topçuları tarafından atışlar yapıldı.

İsrail Başbakanı Netanyahu duraklamalar konusuna açıklık getirdi: "Hamas'a karşı savaş devam ediyor. Ancak belirli yerlerde belirli bir süre için sivillerin çatışma bölgesinden güvenli bir şekilde geçişini kolaylaştırmak istiyoruz."

ABD basınına verdiği demeçte Netanyahu, "Gazze'yi yönetmeye çalışmıyoruz, işgal etmeye çalışmıyoruz, ancak Filistin'e ve bize Ortadoğu'nun tamamında daha iyi bir gelecek vermeye çalışıyoruz" cümlelerine yer verdi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI