radyobir
radyobir

Gerginlik göklere sıçradı!..

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Venezüella Hava Kuvvetleri'ne ait bir Su-30 uçağının Amerikan EP-3 radyoelektronik keşif uçağını 'saldırgan bir şekilde takip ettiğini' ileri sürdü.

22 Temmuz 2019 07:39 | Kategori: Dünya

ABD Güney Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada, önceki gün meydana gelen olayda Su-30’un ABD’ye ait hava aracını ‘saldırgan bir şekilde takip ederek uçağı ve mürettebatını riske attığı’ öne sürüldü.

"EP-3 uçağı, Karayip Denizi’nin uluslararası hava sahasında birçok ülke tarafından tanınan ve onay verilen bir görevi yerine getiriyordu” belirtilen açıklamada, şöyle devam edildi:

"Bu eylemler, Rusya’nın (Venezüella Devlet Başkanı Nicolas) Maduro’nun yasadışı rejimine sorumsuz bir şekilde askeri destek verdiğini gösteriyor, ayrıca Maduro’nun pervasızlığını ve sorumsuzca davranışlarını ortaya koyuyor.”

Twitter’da yayınlanan açıklamada ayrıca Venezüella’ya ait Su-30 uçağının yakından çekilmiş fotoğraf ve videosu paylaşıldı.

Daha önce Venezüella Savunma Bakanlığı, Amerikan radyoelektronik keşif uçağının ülkenin hava sahasını ihlal ettiğini, söz konusu uçakla iletişime geçme girişimlerinin başarısız olduğunu ve hava aracına, Venezüella hava sahasından ayrılıncaya kadar eşlik edildiğini duyurmuştu.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI