radyobir
radyobir

Görevimiz Tehlike ekibini "tam anlamıyla dehşete" düşürmüş

Aktörün, tehlikeli performanslarından özellikle biri için yıllarca antrenman yapması gerekmiş

03 Temmuz 2023 05:06 | Güncelleme :03 Temmuz 2023 09:38 | Kategori: ABD

Görevimiz Tehlike ekibi, serinin son filmi Ölümcül Hesaplaşma Birinci Bölüm'de (Dead Reckoning Part One), Tom Cruise bir performans sahnesini çekerken "tam anlamıya dehşete" düşmüş.

Popüler aksiyon serisindeki iddialı sahneleriyle tanan Cruise, önceki filmlerde Dubai'deki Burc Halife binasının dışına tırmanmış, havalanan bir uçağın dışından sarkmış ve yüksek irtifa-düşük açılış tekniğiyle paraşütle atlamıştı.

Bu ay sinemalarda gösterime girecek yeni filmde Cruise'un karakteri Ethan Hunt'ın speed flying (hız uçuşu) yaptığı görülüyor.

Speed flying, sporcuların dağlar gibi çok yüksek yerlerden hızla inmek için küçük bir yamaç paraşütü kanadı kullandığı bir spor.

Cruise, oyuncunun bugüne kadar giriştiği en tehlikeli sahnelerden biri diye tanımlanan bu sekans için yıllarca antrenman yapmış.

Ünlü oyuncu, sahne arkası bölümünde "Bu çok güzel ve incelikli bir spor" diyor.

Spiraller çiziyor ve inanılmaz yüksek, saatte 80 kilometrenin üzerinde bir hızla iniş yapıyoruz.

Kısa videoda, filmin yönetmeni Christopher McQuarrie de speed gliding'in (speed flying'in kayakla yapılan versiyonunu da kapsayan bir ifade -ed.n.) "dünyanın en tehlikeli sporlarından biri" olduğunu söylüyor.

Sinemacı sözlerini "Benzer görünseler de speed flying, paraşütle atlama değildir" diye sürdürüyor.

Paraşütle atlama epey öngörülebilir. Speed flying ise çok öngörülebilir bir spor değil.

Kayalara yakın uçmak epey güzel görünüyor. Sahne arkasındaysa hepimiz tam anlamıyla dehşete düşmüştük.

Önceki günlerde Cruise'un, viral olan bir sosyal medya gönderisinde yaz döneminin rakip gişe canavarı filmleri Indiana Jones ve Kader Kadranı (Indiana Jones and the Dial of Destiny), Oppenheimer ve Barbie için duyduğu heyecanı paylaştığı görülmüştü.

Cruise, Twitter'da "Bu yaz, sinemalarda izlenebilecek harika filmlerle dolu" diye yazmıştı.

Indy (Indiana Jones -ed.n.) rolünde, tarihin en ikonik karakterlerinden birindeki 40 yılını tebrik ederim Harrison Ford. Aynı gün iki film izlemeye bayılırım ve Oppenheimer'la Barbie'den daha bombasını (ya da pembesini) bulamam.

Cruise bu gönderiyle birlikte, sinema salonunda film afişlerinin önünde durup bilet koçanlarını tutarken çekilmiş fotoğraflarını da paylaşmıştı.

Indiana Jones serisinin 5. filmi olan Kader Kadranı, bu hafta sinemalarda gösterime girdi. Christopher Nolan'ın atom bombasının üretilmesine odaklanan ve gerçek hayattan uyarlanan draması Oppenheimer ise gelecek haftalarda Barbie'yle aynı gün vizyona girecek.

Popüler oyuncak serisinden uyarlanan Barbie'nin başrollerinde Margot Robbie ve Ryan Gosling yer alıyor.

Görevimiz Tehlike: Ölümcül Hesaplaşma Birinci Bölüm ise 14 Temmuz'da sinemalarda gösterime girecek.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI