radyobir
radyobir

Gözyaşlarıyla uğurladık

Cuma günü katıldığı bir düğünde geçirdiği kalp krizi sonrası yaşama veda eden Sümer Tilmaç, bugün son yolculuğuna uğurlandı. Tilmaç, Şakirin Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi. Zelal ÖZALP 14 Haziran 2015

14 Haziran 2015 07:31 | Kategori: Yaşam

Cenazeye Tilmaç'ın eşi, kızı ve yakınlarının yanı sıra bir çok sanatçı katıldı. Kızı Hande Tilmaç , caneze boyunca gözyaşlarına hakim olamadı. 

Torunu Keremcem ise cenazeye üzerinde Sümer Tilmaç'ın bir fotoğrafının bulunduğu bir tişört ile katıldı.

Tilmaç'ın cenaze törenine, CHP Grup Başkan Vekili ve İstanbul Milletvekili Akif Hamza Çebi ve Sanatçı Orhan Gencebay'ın yanı sıra oyuncular Sinan Bengier, Volkan Severcan, Sadi Kalyoncu ile Sedat Peker ve bir çok ünlü isim katıldı. Usta oyuncu Tilmaç'ın eşi Nazan Tilmaç ve kızı Hande Tilmaç taziyeleri kabul etti.

ZAMANSIZ ÖLÜM

Sümer Tilmaç, zamansız ölümüyle sevenlerini yasa boğdu. Katıldığı düğünde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşama veda eden usta oyuncu, başarılarla dolu bir ömürden geriye unutulmaz karakterler bıraktı.

"Süper Baba”nın Nihat’ı, "Mahallenin Muhtarları”nın Ahmet’i, "Kahpe Bizans”ın Süper Gazi’si. Başarılarla dolu kariyerinde unutulmaz karakterlere hayat veren usta oyuncu Sümer Tilmaç, önceki akşam aramızdan ayrıldı. Bir düğün törenine katılan Tilmaç, merasim sırasında kalp krizi geçirdi. 67 yaşındaki usta oyuncu, kaldırıldığı hastanede yaşama gözlerini yumdu. 

TÖRENLERİ SEVMEZDİ

Kızı Hande Tilmaç, Sümer Tilmaç için cenaze töreni dışında bir merasim yapılmayacağını söyledi: "Tören yapmayacağız, çünkü babam öyle şeyleri sevmezdi. İstanbul’da benimle yaşıyordu, öyle bir vasiyeti hiç olmadı.”

Hande Tilmaç, babasının son dönemdeki sağlık durumu hakkında da şöyle konuştu: "Babam kendine çok özen göstermezdi. İhmal ederdi. Kontrollere giderdi ama çok bakmazdı kendine. Bir lafı vardı, ‘Nerede trak, orada bırak’ derdi. Vefasızlıktan yakınırdı ama küs olduğu biri yoktu. Herkesi barıştırdı, öyle gitti.”

Çok şey öğretti

Burak Özçivit, ilk başrolünü oynadığı ve Özlem Yılmaz’la kamera karşısına geçtiği ilk dizisi "Zoraki Koca”da Sümer Tilmaç’ın oğlunu canlandırmıştı. Genç oyuncu, Tilmaç’ın vefat ettiğini öğrenince çok üzüldüğünü söyledi: "Esprileri, hayat enerjisi, duruşu, oyunculuğu ile çok şey öğrendik ondan.”

Son gala

Sümer Tilmaç, son olarak Tolga Baş’ın "Olur İnşallah” adlı filminde rol almıştı. Usta oyuncunun katıldığı son gala da bu filmin geçtiğimiz hafta Antalya’da düzenlenen galası oldu.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI