radyobir
radyobir

İlk duruşmada serbest!..

Çekya'nın başkenti Prag'da yakalanan terör örgütü PYD'nin eski lideri Salih Müslim mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme Salih Müslim'i serbest bıraktı.

27 Şubat 2018 13:31 | Güncelleme :27 Şubat 2018 13:44 | Kategori: Dünya

Çekya'da pazar günü gözaltına alınan Salih Müslim, hakim karşısına çıkarıldı. Duruşmada Salih Müslüm'in gözaltı süresinin uzatılabileceği veya serbest bırakılabileceği belirtiliyordu. Türkiye'nin iade talebine rağmen Müslim'in oturma iznine sahip olduğu Finlandiya'ya gönderilebileceği de iddialar arasındaydı. 

Tüm bu iddialara rağmen hakim Salih Müslüm'ün serbest kalmasına karar verdi...

Ayrıca Müslim'in 'siyasi suçlu' olarak değerlendirilebileceği ve Türkiye vatandaşı olmadığı için Ankara'nın iade talebinin reddedilebileceği belirtiliyor. 

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Türkiye'nin iadesini istediği Müslim hakkında ' 16-40 gün arasında geçici tutuklama kararı alınmasını beklediklerini' söylemişti.

Türkiye,  Müslim'ün Türkiye'ye iadesi ve geçici tutuklanması için Çekya'ya dosya göndermişti. Dosyada, Müslüm hakkında Türkiye'de çıkarılan 3 yakalama kararı yer alıyordu.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI