radyobir
radyobir

Havai fişekle koyunları havaya uçuran 2 öğrenci tutuklandı

Plumpton Koleji, olaya karıştığı iddia edilen 4 öğrenciyi okuldan uzaklaştırdı

28 Kasım 2023 06:51 | Kategori: ABD

"Rahatsız edici" diye nitelendirilen olayda bir koyunun henüz canlıyken havai fişekle havaya uçurulduğu iddiası üzerine iki ziraat öğrencisi tutuklandı.

2 Kasım'da Birleşik Krallık'taki Ditchling Beacon yakınlarında meydana gelen olayın ardından Batı Sussex'teki Plumpton Koleji'nden 4 öğrenci okuldan uzaklaştırıldı ve polis soruşturması da devam ediyor.

18 ve 20 yaşlarındaki iki öğrenci, koruma altındaki bir hayvana gereksiz yere acı çektirme ve mala zarar verme şüphesiyle tutuklandı ve şartlı kefaletle serbest bırakıldı.

Kolej iki şüpheliyi kalıcı olarak okuldan uzaklaştırdı. Diğer iki öğrenci de "öğrenci refahını güvence altına almak ve polis soruşturmasının bütünlüğünü korumak amacıyla" derslerini bıraktı.

Plumpton College sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada olayın kolej faaliyetleriyle ilgili olmadığını ve kampüs dışında yaşandığını doğruladı.

Müdür Jeremy Kerswell şunları söyledi:

Bu olay karşısında dehşete düşmüş durumdayız ve olayın diğer öğrencilerimiz, personelimiz ve topluluğun daha geniş bir kısmı üzerindeki etkisinden dolayı üzüntü duyuyoruz.

Değerlerimizi ve her gün ulaşmaya çabaladığımız yüksek standartları hiçbir şekilde temsil etmeyen bu olayın tetiklediği duyguların derinliğini her zaman anladık ve yansıttık.

Bu zor dönemde bize destek olan herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz; kesinlikle bu deneyimden dersler çıkaracak ve öğrencilerimizi hayvan refahı konusunda emsal uygulamalarla eğitmeye devam etmek için elimizden geleni yapacağız.

Sussex polisinden Emniyet Amiri Rachel Swinney şunları söyledi:

Son derece ciddiyetle ele aldığımız bu rahatsız edici haberle ilgili kapsamlı bir soruşturma yürütülmekte.

Kendi iç disiplin önlemlerini alan ve soruşturmamıza tam destek veren kolejle irtibata geçtik.

Ayrıca koyunların sahibi, yerel çiftçiler ve topluluğun daha geniş bir kısmıyla da içlerini rahatlatmak ve tavsiye almak için iletişime geçtik.

Soruşturmaya yardımcı olabilecek bilgiye sahip olan herkes Chelmsford operasyonuna bildirerek internet üzerinden ya da 101 numaralı telefondan polisle irtibata geçebilir.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI