radyobir
radyobir

HDP'ye silahlı saldırı!..

Ankara Çankaya'da Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Merkezi binasına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı ölen ya da yaralanan olmazken parti tabelasına kurşunların isabet ettiği öğrenildi.

18 Nisan 2015 12:16 | Güncelleme :18 Nisan 2015 18:21 | Kategori: Terör

Sabah 04.00 sularında HDP Genel Merkezi'ne saldırı oldu. HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, yapılan saldırının HDP'nin barajı aşmaması için yapılan bir provokasyon olduğunu belirtti.

HDP Genel Merkezi'ne sabaha karşı saat 04.00 sularında saldırı oldu. Beyaz bir araçla HDP Genel Merkezi'nin yanından geçen saldırganlar, pompalı tüfeklerle HDP Genel Merkezi'nin yanında bulunan polis kulübesi ve HDP bayrağını hedef aldı. Bunun üzerine, polis saldırganlara karşılık verdi. 

HDP Genel Merkezi'nin önünde bulunan 5 araç da zarar gördü. Saldırganların yakalanamadığı öğrenildi.

"ISRARLA DEMOKRATİK SİYASET DEMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Sabah 04.00 sularından buradan geçen beyaz bir aracın üzerinden silahlarla ateş ediliyor. Bizim binada bekleyen görevli arkadaşlarımız ve binanın önündeki polisler müdahele ediyorlar. Araç uzaklaşıp gidiyor, polis civardaki güvenlik kameralarından aracın plakasını ve içindekileri tespit etmeye çalışıyor. Bu, HDP'nin barajı aşmaması için yapılan provokasyonlardır diye düşünüyoruz. Bütün bunlara karşı inadına ve ısrarla barışı demokratik siyaseti savunmaya da kararlıyız. Saldırganlar ve onları örgütleyenlerin bilmesinde fayda var. Israrla barış demokratik siyaset demeye devam edeceğiz" dedi.

Saldırganların birden fazla kişi olduğunu anlatan Önder, saldırganların polis kulübesini de hedef aldığını ve polisin saldırganların arkasından bir iki el ateş ettiğini ifade etti.

SALDIRIDA 2 GÖZALTI

Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucu olaya karışan aracın plakası belirlendi. Bunun üzerine ekipler tarafından çeşitli adreslere operasyonlar düzenlendi. Operasyonlar sonucunda olayı gerçekleştirdiği öne sürülen K.B.Ş. ve B.K. gözaltına alındı.

K.B.Ş.'nin Temmuz 2011'de BDP Ankara İl Başkanlığı'na molotof atılması olayına karıştığı gerekçesiyle yargılandığı belirlendi. Şahıslar, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Başbakan Ahmet Davutoğlu ise HDP Genel Merkezi'ne yapılan silahlı saldırıyı kınadı. Davutoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, HDP Genel Merkezi'ne yapılan silahlı saldırıyı kınadığını belirterek, sorumluların yakalanması için gereken her şeyin yapıldığını ifade etti.

Davutoğlu, "Bu saldırının daha önce gerçekleştirilen diğer saldırılar gibi demokrasimizi ve istikrarımızı hedef aldığı açıktır. Tüm partileri, Türkiye'nin neresinde olursa olsun şiddete karşı ortak tavır almaya çağırıyorum" değerlendirmesinde bulundu.




Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI