radyobir
radyobir

Hem balkonlu hem havadar

Artvin'in Berta Köyü'ndeki bir din görevlisi tarafından yaptırıldığı belirtilen çam ağacındaki minik ev, yerden 7 metre yükseklikte bulunuyor.

23 Haziran 2014 12:05 | Kategori: Yaşam

Balkonlu tek odalı kulübe, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekerken, bu ilginç yapıya çıkabilmek için önce etrafı tel örgü ile çevrili birinci kapıyı ve çam ağacına monte edilmiş 2. kapıyı aşmak gerekiyor . Merdiven sayesinde eve tırmanılırken, yöre sakinleri "Burası tam bir doğa cenneti, bir yandan kuş bir yandan insan yuvasını görmekteyiz. Bu yuva adeta bir huzur yuvasıdır” diyerek gözlerini ağaç evden alamadıklarını belirtiyor.
Ağacın ortasında çay yudumlamak,orada oturmak ve yatmak, insanin ömrünü uzattığı dile getiren köylüler, "Bitkilere yukarıdan bakmak insana adeta huzur veriyor diyerek,ağaçta yaşamak bir başkadır” ifadelerini kullandılar.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI