radyobir
radyobir

Hem yönetecek, hem oynayacak...

Oscar ödüllü aktris Angelina Jolie, hayranlarına bir sürpriz hazırlıyor. Hollywood yıldızı, 'Büyük' lakaplı Çariçe 2. Katerina'yı canlandıracak.

06 Temmuz 2015 06:07 | Güncelleme :06 Temmuz 2015 11:45 | Kategori: Kültür & Sanat

Jolie, ABD'li tarihçi Simon Sebag Montefiore'ın Katerina'nın Grigory Potemkin ile olan tutkulu ilişkisini anlatan kitabının haklarını satın aldı. Kitap, çariçe ve knyaz'ın birbirlerine yazdığı aşk mektuplarını içeriyor.

The Daily Mail'in haberine göre, Büyük Katerina'yı canlandıracak olan Jolie ayrıca filmin yönetmenliğini ve yapımcılığını da üstlenecek.

Aktris daha önce de ünlü Rus imparatoriçeyi canlandırmak istemiş ancak bu projesi rafa kaldırılmıştı. Şimdi Jolie, bu planlarını tek başına gerçekleştirmeye karar verdi.

Grigory Potemkin, eşi 3. Petro öldürüldükten sonra tahta çıkan 2. Katerina'nın en büyük aşkı olarak gösteriliyor. Bazı verilere göre Potemkin ve 2. Katerina gizlice evlendi. Knyaz'ın, imparatoriçe ile birlikte ülkeyi yönettiği iddia ediliyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI