radyobir
radyobir

Hollywood bir yıldızını daha yitirdi

Hollywood sinema yıldızı Lauren Bacall 89 yaşında Amerika'da yaşamını yitirdi. Üzüntülü olay ile ilgili açıklama onun aile sözcüsü tarafından Hollywood Reporter'e yapıldı.

13 Ağustos 2014 11:46 | Kategori: Sinema

Gerçek adı Betty Joan Persky olan aktris, 16 Eylül 1924 yılında New York’ta dünyaya geldi. 19 yaşında manken olarak başarılı kariyerine başladı. Daha sonra gelecekteki eşi Humphrey Bogart ile beraber "Sahip olmak veya olmamak” adlı filmde oynamak için davet aldı.
Hollywood’un en güzel kadınlarından biri ünvanına sahip olan Loren Bacall, Marilyn Monroe ile beraber oynadığı "Nasıl milyoner ile evlenilir?” filmi ile seyirciler tarafından iyi biliniyor. Onun diğer ünlü çalışmaları arasında "Aynada iki yüz”, "Derin uyku”, "Doğu Ekspresi’nde cinayet” filmlerinde aldığı roller geliyor. Aktris 2009 yılında Amerikan Sinema Akademisi’nden sinemacılıktaki özel başarılarından dolayı Oscar ödülüne layık görüldü. Lauren Bacall’ın aldığı ödüller arasında ayrıca iki Altın Küre ödülü yer alıyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI