radyobir
radyobir

Hüsnü Özyeğin'den sürpriz ortaklık

Son yıllarda çok çeşitli sektörlere girmesiyle dikkat çeken ünlü bankacı Hüsnü Özyeğin, uluslararası yatırımcıların iştahını kabartan sağlık sektörüne de adım attı.

30 Nisan 2014 22:46 | Kategori: Şirketler

Fiba Holding, Türkiye'nin önde gelen hastane gruplarından Florence Nightingale'e ortak oldu. Ortaklığı ilk ateşleyen faktör, iki grubun ikinci kuşak temsilcilerinin yakın arkadaşlığı.Çoklu küçük bir sermaye ile 1987'de kurduğu Finansbank'ı Yunanlı National Bank of Greece'ye 2006'da 2.7 milyar dolar gibi rekor bir fiyata satmasıyla dikkatleri üzerine çeken Fiba Grubu Başkanı Hüsnü Özyeğin, bankacılık ve finansın yanında son yıllarda çeşitlendirdiği faaliyet alanına bir yenisini daha ekledi. Finans sektörü dışında havacılık, mağazacılık, gayrimenkul, enerji, gemi inşası ve liman hizmetleri gibi çok çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren Fiba Grubu'nun kendisine seçtiği yeni alan sağlık sektörü. Fiba Holding'in son yıllarda hızla büyüyen özel sağlık sektöründeki fırsatları bir süredir değerlendirdiği ve bu kapsamda Florence Nightingale Hastaneleri Grubu'na ortak olduğu öğrenildi. Florence Nightingale ile Fiba Grubu'nun görüşmelerinin bir süredir devam ettiği ve tarafların 2 gün önce el sıkıştığı belirtiliyor. Henüz mürekkebi kurumayan anlaşmaya ilişkin detayların önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

İKİNCİ KUŞAK YAKIN ARKADAŞ

Fiba Grubu'nun sağlık alanındaki ilk yatırımı olan bu ortaklıkta, 2 grubun bir araya gelmesinde ikinci kuşak temsilcileri Cemşid Demiroğlu ve Murat Özyeğin'in yakın arkadaşlığının etkili olduğu belirtiliyor. Cemşid Demiroğlu Florence Nightingale Hastaneleri Grubu'nun Kurucusu Cem'i Demiroğlu'nun oğlu ve grubun da başkanı. Hüsnü Özyeğin'in oğlu Murat Özyeğin ise Fiba'nın yönetim kurulu üyesi ve aktif olarak işleri yürütüyor.Florence Nightingale Grubu'nun son dönemdeki büyüme hamlesi ve yurtdışında attığı adımların Fiba Grubu'nu cezbettiği kaydedildi. Adeta bir portföy yönetim şirketi gibi sürekli olarak yeni fırsatları değerlendiren Fiba Holding'in sağlık gibi yepyeni bir sektöre girmesinde, bu sektörün son yılardaki dikkat çekici büyümesinin de etkili olduğu vurgulanıyor. Özellikle sağlıkturizminde Türkiye'ye gösterilen ilginin bu sektörü giderek cazip hale getirdiğine dikkat çekiliyor.

TIP FAKÜLTESİ Mİ GELİYOR

Sektör uzmanları Fiba Holding'in bünyesindeki Özyeğin Üniversitesi'nin önümüzdeki yıllarda tıp fakültesi kurmayı planlaması durumunda sağlık sektöründe bir faaliyetinin olmasının önemliavantaj sağlayacağına dikkat çekiyor. Fiba Grubu Başkanı Hüsnü Özyeğin, Özyeğin Üniversitesi ile yakından ilgileniyor. Hemen her platformda gençlerin ve ünversitenin kendisini çok heyecanlandırdığını açıklayan Hüsnü Özyeğin'in özellikle üniversiteye de bir kazanımı olacak ortaklıklara sıcak baktığı biliniyor. Üstelik Türk Kardiyoloji Vakfı bünyesinde kurulan Florence Nightingale Grubu'nun Kadir Has Üniversitesi'yle olan işbirliği kapsamında tıp fakültesi kurulması konusunda deneyimi bulunuyor. Dolayısıyla iki grup arasındaki bu ortaklık, Özyeğin Üniversitesi'nde önümüzdeki dönemde bir tıp fakültesi mi kurulacak sorusunu da akıllara getirdi.Londra'da klinik1989 yılında, Türk Kardiyoloji Vakfı bünyesinde Prof. Doktor Cem'i Demiroğlu tarafından kurulan ve grubun ilk hastanesi olan Florence Nightingale Hastanesi'nde yılda 2 binin üzerinde açık kalp ameliyatı gerçekleştiriyor.İlk hastanenin ardından daha sonra İstanbul'da 4 hastane daha kuran Grup yakın zamanda Londra'da sağlık kuruluşlarının yoğunlaştığı özel bölge olan Harley Caddesi'nde bir klinik açtı.Kurum İngiltere'nin önemli sağlık gruplarıyla yürüttüğü işbirliği kapsamında özellikle Körfez Ülkeleri'nde faaliyet yürüterek, bu hastaları İstanbul ve Londra'da tedavi ediyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI