radyobir
radyobir

İnadı tutan Anaconda canlı insanı yemedi

Deadline haberine göre, Anaconda Discovery Channel programındaki canlı yayında gerçekleştirilen deney kapsamında bilim adamını yemeyi reddetti.

08 Aralık 2014 13:53 | Kategori: Yaşam

Eaten Alive (canlıyı yeme) programı 7 Aralık’ta televizyon kanalında gösterildi. Amerikalı araştırmacı Paul Rosolie büyük bir yılan tarafından yutulma şeklinde kendini test ettirme çağrısı yapmıştı. Özel bir elbisenin onun zarar görmemesine yardımcı olması gerekiyordu. Ancak, bilim adamının özel elbisesi anacondayı kandıramadı. Yılan doğabilimcisini yutmak istemezken, onu sarıp ön kol seviyesinde sıkıştırmaya başladı. Anaconda’nın kucaklaması çok sıkı bir hale gelince bilim adamı ön kolunu kurtararak deneyi durdurdu.
Rosolie daha önce aralık ayı başında yılanla gerçekleştirilen denemede sürüngenin içine girmeyi başarmış ve anacondanın içinde yaklaşık bir saat geçirmişti. Bilim adamı o zaman "En son hatırladığım yılanın benim yüzümün altında ağzını geniş bir şekilde açmasıydı. Sonrasında herşey karardı” ifadelerine yer vermişti. Bilim adamı onun deneyinin başlıca amacının Amazon tropik ormanlarının yok olma sorununa dikkatleri çekmek olduğunu belirtmişti. O yılanın içinden nasıl çıktığını ise açıklamamıştı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI