radyobir
radyobir

İngiltere'ye ayrıcalıklı üyelik

İngiltere ve Avrupa Birliği, İngiltere'nin AB üyeliğine devam etmesi konusunda anlaşmaya vardı.

20 Şubat 2016 08:37 | Kategori: Dış Politika

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, İngiltere'nin AB'de kalmak için istediği reformlarla ilgili anlaşmanın sağlandığını duyurdu. Tusk, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Anlaşma sağlandı. İngiltere'nin AB'de tutacak uzlaşıya tüm üyeler destek verdi" ifadesini kullandı.

​İngiltere Başbakanı David Cameron da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Birleşik Krallığa özel bir statü verecek anlaşmayı Avrupa Birliği’yle görüştüm. Yarın bu anlaşmayı kabineye sunacağım” dedi. ​Anlaşmanın içeriği ise henüz açıklanmadı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel de, toplantı çıkışında yaptığı açıklamada,  İngiltere’nin ‘adil bir anlaşma’ elde ettiğini belirterek, "İnanıyoruz ki, David Cameron ona sunduğumuz paketle İngiltere’ye gidip, AB’de kalmaları gerektiği yönünde bir kampanya yürütebilir” dedi.

HOLLANDE: AB, AÇIK BÜFE BİR SİSTEM DEĞİL

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, İngiltere'de referandumdan çıkacak her sonuca hazırlıklı olmak gerektiğini söyledi. İngiltere'nin kendisine başka türlü bir yol çizmesine hiçbir itirazı olmadığını dile getiren Hollande, bu farklı tercihlerin başkalarının ilerlemesini engellememesi gerektiğini belirtti.

Hollande, İngiltere'nin AB'de kalması için her şeyin yapıldığına vurgu yaparak, "AB, herkesin dilediğini alabileceği açık büfe bir sistem değildir. İngiltere halkının kararı ne olursa olsun buna hazırlıklı olmalıyız" ifadelerini kullandı.

Çek Cumhuriyet Başbakanı Bohuslav Sobotka ve Litvanya Devlet Başkanı Dalia Grybauskaite de anlaşmayı kişisel Twitter hesaplarından duyurdu.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI