radyobir
radyobir

İngiltere'de son sigara fabrikası da kapanacak

İngiltere'nin son sigara fabrikası Japan Tobacco International (JTI) da kapanacak. Şirket, üretimi Kuzey İrlanda, Polonya ve Romanya'ya taşıyacak. Haberi The Financial Times duyurdu.

09 Ekim 2014 11:24 | Kategori: Dünya

Antrim kentinde bulunan fabrika 2016-2018 yıllarında kapanacak. Gelişmelerle ilgili işten çıkarmalar 1 100 kişiyi etkileyeceğinden dolayı firma yetkilileri, çalışan ve sendikalarla görüşmeye devam ediyor. JTI şirkti ayrıca Belçika’nın Vervik ve Almanya’nın Trier kentlerindeki fabrikalarını da kapatacağını açıkladı.
Kararın mali ayrıntılarını açıklamaktan kaçınan şirket yönetimi, fabrika kapatmaya zor ekonomik koşullar, düzenleyici kurum ve vergi mercilerinin baskıları ve kaçak sigara satışları neden olduğunu ifade etti.
İngiltere’de faaliyet gösteren bir önceki fabrika 2014 Nisan ayında kapanmıştı. Nottingham’da bulunan fabrika Imperial Tobacco şirketine aitti.
DSÖ verilerine göre, son 10 yılda kapalı alanlarda sigara içme yasağı, sigara reklamlarına kısıtlama getirilmesi gibi tedbirler sayesinde Avrupa’da sigara içenlerin sayısı % 40’tan % 28’e geriledi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI