radyobir
radyobir

İranlı hackerlar Türkiye'nin sırlarını çaldı

ABD merkezli güvenlik firması Cylance, İranlı hacker'ların son 2 yılda aralarında Türkiye'nin de olduğu pek çok ülkenin sırlarını çaldığını iddia etti.

05 Aralık 2014 12:53 | Kategori:

İlk defa 2012’de başladığı öne sürülen "Satır Operasyonu” adı verilen dijital casusluk eyleminde ABD, İngiltere, Kanada, Çin, Fransa, Almanya, Hindistan, İsrail, Kuveyt, Meksika, Pakistan, Katar, Suudi Arabistan, Güney Kore, Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin hedef alındığı belirtildi.
Geçtiğimiz günlerde yayınlanan raporda söz konusu saldırı, İran’ın nükleer programını sekteye uğratan Stuxnet virüsünün intikamı olarak nitelendirildi. Rapora göre, İranlı bilgisayar korsanları son yıllarda bu alandaki kapasitesini gözle görülür bir biçimde artırdı.
Rapora göre, İran merkezli siber saldırılar hükümet birimlerini, askeri, enerji, telekominikasyon ve ulaşım alanında hizmet veren firmaları hedef aldı.
Cylance’ın yayınladığı 86 sayfalık raporda hacker’ların domain’lerinin İran’da bulunduğu ve buna benzer başka delillerden dolayı siber saldırının İran merkezli olduğunun kesin olduğu iddiasına yer verildi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI