radyobir
radyobir

Irkçı Yunanlıdan Türklere hakaret

Avrupa Parlamentosu Genel Kurulunda Türkiye ile AB arasındaki mülteci anlaşması tartışılırken, Yunanistanlı Altın Şafak Partisi'nden bir vekil "Türkler barbar, pis, yalancı ve köpek" hakaretlerinde bulundu. Yunan vekil Sinadinos oturumdan kovuldu.

10 Mart 2016 07:30 | Kategori: Dış Politika

Yunan Altın Şafak milletvekili Elefteryos Sinadinos, Avrupa Parlamentosu (AP) oturumunda Türkiye’ye ve Türklere hakaretlerde bulundu. "Bilimsel literatürde Osmanlı bir köpek gibi. Türkleri barbarlar, pis yalancılar olarak tarif edebiliriz. Türkler savaşlarda vahşi köpekler gibi düşman karşısında kaçıyor…’’ ifadelerini kullandı.

Ardından oturuma gelen AP Başkanı Martin Schulz, Yunan vekile AP'nin kurallarını ve değerlerini hatırlatan bir konuşma yaptı. 

Sinadinos'un ırkçılık yaptığını vurgulayan Schulz, Yunan vekilin dışarı çıkmasını istedi. Sinadinos önce çıkmak istemedi. Ancak Schulz, "Eğer çıkmazsanız görevlilerden size eşlik etmelerini isteyeceğim" diyerek uyarılarını sürdürdü.  Ardından Yunan vekil genel kurulu terketti. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI