radyobir
radyobir

İşçi bayramını kutladı!..

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB öncülüğünde düzenlenen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı kutlamaları, Maltepe sahil Etkinlik alanında başladı.

01 Mayıs 2018 15:13 | Güncelleme :01 Mayıs 2018 15:26 | Kategori: Yaşam

Katılımcıların kutlamaların yapıldığı alana girişi, saat 13.30 itibarıyla tamamlandı. Miting alanının dolması nedeniyle geride kalan bazı kortejlerin alana girmesinde zorluklar yaşandı.



Kurulan platformun yanındaki bölümde, CHP Milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Gürsel Tekin, Gülay Yedekci ve Ali Şeker ile HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ile bazı tiyatro oyuncuları, sanatçılar birlikte yer aldı. Protokolde bir sandalye boş bırakıldı.



Boş sandalyeye Edirne Cezaevinde bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın fotoğrafı konuldu.  



Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz ve Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç da etkinliğe katıldı. 
Yoğunluk nedeniyle yarım saat geç başlayan programda, katılımcıların alandaki yerini almasının ardından 1 Mayıs 1977'de Taksim Meydanı'nda hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu. Programda daha sonra DİSK Korosu tarafından çeşitli türküler ve marşlar seslendirildi.



TÜRKLER'İN KIZI TAKSİM'DEYDİ

1 Mayıs kapsamında DİSK adına Birleşik Metal İş Sendikası ile Nakliyat İş Sendikası Taksim Meydanı’ndaydı. DİSK kortejinin pankartını taşıyanlar arasında, 22 Temmuz 1980’de öldürülen DİSK Genel Başkanı Kemal Türkler’in kızı Nilgün Türkler de vardı. Nilgün Türkler, 1 Mayıs 1977’de ölenleri saygıyla andıklarını, Taksim’in 1 Mayıs alanı olması gerektiğini söyledi.  



Taksim Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bırakan DİSK üyeleri ardından Kazancı Yokuşu’na giderek karanfil bıraktı. Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ve Nakliyat İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlamaktan vazgeçmeyeceklerini söyledi. 







Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI