radyobir
radyobir

IŞİD savaş uçağını düşürdü, pilotu esir aldı

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, IŞİD'in Rakka kenti yakınlarında Koalisyon Güçleri'ne ait bir savaş uçağı düşürdüğünü açıkladı. Uçağın pilotunun Ürdünlü olduğu iddia ediliyor.

24 Aralık 2014 12:42 | Kategori: Terör

IŞİD’in Suriye'nin Rakka kentinde uçağını düşürerek yakaladığını iddia ettiği Ürdünlü pilotun görüntüleri sosyal medyada yayıldı.
Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü de Suriyeli olmayan Arap pilotun esir alındığını doğruladı ancak pilotun uyruğunu açıklamadı.
ABD'nin öncülük ettiği koalisyon güçleri IŞİD ile mücadelesinde yaz aylarından beri örgüte ait hedefleri havadan bombalıyor.

EYLÜLDE İSTANBUL'A GELMİŞ

Haberin ardından esir alınan pilota ait olduğu öne sürülen bir Facebook sayfası ortaya çıktı. Moath Alkasassbeh ismine ait olan bu Facebook hesabında, yakalanan pilot olduğu iddia edilen kişinin bir savaş uçağının yanında çekilmiş fotoğrafı bulunuyor. Bu kişinin eylül ayında İstanbul'da çekilmiş fotoğrafı da bulunuyor.

IRAK'TA PUSUYA DÜŞÜRDÜLER

IŞİD, Irak'ın en büyük petrol rafinerisinin bulunduğu Beyci kentinde El Fettah camii çevresine ilerleyen Irak askerlerini de pusuya düşürdü. Örgüt daha sonra operasyonun fotoğraflarını yayımladı. Pusuda orta ve hafif silahlarla hedef alınan askerler arasında en az 10 kişi hayatını kaybetti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI