radyobir
radyobir

İsrail ve Hamas ateşkes görüşmelerine yeniden başladı

Filistin'in Viyana Büyükelçisi, İsrail ve Hamas arasında çatışmalara ara verilmesine ilişkin görüşmelerin yeniden başladığını belirtti.

21 Aralık 2023 13:35 | Kategori: Ortadoğu

Filistin'in Viyana Büyükelçisi Salah Abdel Şafi Sputnik'e yaptığı açıklamada, İsrail ile Hamas Gazze Şeridi'nde ateşkes görüşmelerinin yeniden başladığını ancak tarafların pozisyonlarının birbirinden çok uzak olduğunu söyledi.

Daha önce Mısırlı güvenlik kaynakları İsrail ve Hamas'ın Gazze Şeridi'nde ateşkesi görüşmeye açık olduğu ancak taraflar arasında ayrıntılar konusunda anlaşmazlıkların sürdüğü belirtilmişti.

Şafi yaptığı açıklamada, "Evet, bu daha çok medyada yer alan bir haber. Ancak gerçek şu ki görüşmeler devam ediyor. Arabulucular var. Bunların başında Katar, Mısır ve Amerikalılar geliyor. Yani evet, müzakereler yeniden başladı ama pozisyonlar birbirinden çok uzak" sözlerine yer verdi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI