radyobir
radyobir

İstanbul depremine kaç yıl var?..

Deprem konusunun abartıldığını savunan Prof. Dr. Ahmet Ercan, İstanbul'da 7.5 şiddetinde bir deprem için 500 yıl geçmesi gerektiğini söyledi

09 Şubat 2015 13:12 | Kategori: Yaşam

Marmara Bölgesi’nde 2045 yılından önce deprem olasılığı olmadığını iddia eden eden İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maden Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Ercan, İstanbul’da ise 7.5 şiddetinde bir deprem için 500 yıl geçmesi gerektiğini söyledi.

Bursa Kentsel Dönüşüm Zirvesi’nde konuşan Prof. Dr. Ercan, İstanbul ve Bursa’da deprem konusunun abartıldığını savundu.

Ercan şöyle konuştu:

"İSTANBUL 6.4’LE ATLATIR"

"İstanbul’da bir deprem üretecek kadar gergin fay hattı yok. 1999’daki 7.5 büyüklüğündeki depremle gerginliğini büyük oranda attı. Aynı şiddette bir depremin tekrar meydana gelmesi için 500 yıl geçmesi gerekiyor. Bunu daha küçük depremlerle atlatacak. İstanbul önünde 6.4 ve Tekirdağ önünde 7.1 depremle bunu atlatacaktır. Ama bu depremlerin de 2045 yılından önce olması benim için şaşırtıcı olur.” 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI