radyobir
radyobir

İşte kilo vermeye yardımcı olan meyveler

Yaz geliyor, tatile çıkmadan önce fazla kilolarınızdan kurtulabilir, kendinizi daha zinde hissedebilirsiniz. İşte zayıflamanıza yardımcı olacak meyvelerden bazıları...

15 Mayıs 2015 07:01 | Güncelleme :15 Mayıs 2015 08:58 | Kategori: Sağlık

Muz: Sindirime yardımcı olan ve vücutta bulunan toksinlerin vücuttan atılmasını sağlayan "pektin” içerir.



Nar: Zayıflarken nar gibi taze meyve tüketimine de önem verilmesi gerekir. Nar, kanserden korur ve antioksidan özelliği ile oldukça yararlı bir meyvedir. Nar yemek ya da nar suyu içmek yararlı olabilir ancak çok fazla nar suyu tüketmemeye dikkat edin. Meyvelerin daha yararlı olması için sadece suyunu tüketmek yerine lif özelliğinden de yararlanmanız için yemeniz önerilir.



Portakal: Posanın sindirim sisteminde yağları kendi yapısına çeker ve vücudunuza fazla yağları almayı engeller. Kan şekerini düzenler ve kolesterolü düşürür. Yağların yakılmasını sağlayan karnitin adlı maddenin sentezine destek olur.



Şeftali: Düşük kalorili diyetlerin en ideal meyvesidir. İyi bir antioksidandır ve toksinlerin atılmasına yardımcı olur.



Yaban mersini: Antioksidan açısından en zengin bir meyve... Vücutta kilo tutan toksinlerin atılmasına yardımcı olur.



Elma: Lif açısından zengin olan elma, metabolizmanın çalışmasına yardımcı olur. Ve tok tutarak, acıkma süresini uzatır.



Avokado: Avokado gün boyu aldığınız kalorilerin kilo dönüşmesini engelliyor ve kilo vermeyi sağlayan testesteronları içinde bulunduruyor. Aynı zamanda da metabolizmayı çalıştırıyor. Avokado kadın ve erkek içinde aynı zayıflatma etkisine sahip.



 Armut: Bağırsakları en çok çalıştıran besinlerden biri. Lif bakımından zengin olduğunda tokluk hissi verir. Kabuk kısımları lif bakımından daha zengin. Büyük boy armutlar için 1 taneyi ancak eğer armudunuz küçük boylarda ise bunların 2 tanesini 1 porsiyon meyve olarak kabul edip rahatlıkla tüketebilirsiniz.



Kavun: Kavun basura ve kabızlığa ve iyi gelir. Kavun çekirdeği, vücutta biriken toksinleri atar. Ayrıca uzun süre tokluk sağlar.



Limon: Detoks için mükemmel bir seçim. Limon, hücrelerde depolanan yağın vücuttan atılmasına yardımcı oluyor. Vücudun su tutmasını da engelliyor. Sabahları ılık suya sıkıp içeceğiniz limon, yağ



Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI