radyobir
radyobir

İsviçre çikolatası Türk mü oluyor?

2017 yılında yürürlüğe girecek yasayla İsviçre'de bir ürünün İsviçre menşeili olması için asgari yüzde 80 oranında hammadde bulundurma zorunluluğu getiriliyor. Hammaddesinin yüzde 40'ı fındık olan ve fındığı ise Türkiye'den alan İsviçre artık meşhur çikolatalarına 'İsviçreli' yazısı yazamayacak.

12 Haziran 2015 10:26 | Kategori: Yaşam

İsviçreli Neue Zürcher Zeitung’un haberine göre Meclis kararıyla 2013 yılında kaldırılan ‘üretilen ürünlerde asgari yüzde 80 oranında hammadde bulundurma zorunluluğu’ 2017 yılında tekrar yürürlüğe alınıyor. Böylelikle hammaddesini dışarıdan aldığı ürünlere ‘İsviçreli’ damgası vuramayacak olan ülke, meşhur bisküvi ve çikolatalarına da ‘İsviçreli’ yazısı yazamayacak. Örneğin yüzde 40’ı fındık olan meşhur Toblerone çikolatası artık ‘İsviçreli’ olamayacak.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI