radyobir
radyobir

İtalya ve Hollanda'da Ciaran fırtınasından 2 kişi öldü

İtalya'da olumsuz hava koşulları sebebiyle 1 kişinin hayatını kaybettiği, 1 kişinin de kaybolduğu bildirildi.

03 Kasım 2023 06:31 | Güncelleme :03 Kasım 2023 09:41 | Kategori: Avrupa

Batı Avrupa'yı etkisi altına alan Ciaran fırtınasının öncü etkileri İtalya'da da görülmeye başladı. Ülkede her geçen gün artan yağışlı ve fırtınalı hava, özellikle kuzeydeki Veneto ve Toskana bölgesinde hayatı olumsuz etkiliyor.

İtalyan ANSA ajansının haberine göre, Toskana bölgesinde Prato'ya bağlı Montemurlo beldesinde 85 yaşındaki bir kişi, evinin zemin katında tamamen sular altında kalmış odada ölü bulundu. Kurtarma ekipleri, yaşlı adamın üst kata çıkamadığı için sel sularında boğulduğunu öne sürdü.

Veneto bölgesinde de 1 kişinin kaybolduğu bildirilen haberde, Toskana bölgesine dün 3 saat içinde 200 milimetre yağış düştüğü belirtildi.

Haberde, Prato'da Bisenzio Nehri'nin yer yer taştığı, bazı mevkilerde ise taşma seviyesine çok yaklaştığı, bu nedenle nehir kenarındaki evlerde oturan ailelerin tahliye edildiği ifade edildi.

Toskana bölgesinin, ülkede halihazırda en çok taşkın ve sel ihbarı yapılan bölge olduğu kaydedilen haberde ayrıca, kuzeydeki Lombardiya bölgesinde de Como Gölü'nde su seviyesinin yükseldiği ve taşma seviyesine geldiği aktarıldı.

İtalyan İtfaiyesi, "X" platformundan yaptığı paylaşımlarda, kuvvetli rüzgar ve şiddetli yağış sebebiyle Toskana bölgesinde Floransa, Pistoia, Pisa ve Prato kentlerinde ağaç devrilmesi, yolların sular altında kalması gibi etkenlerden otomobillerinde mahsur kalan pek çok kişinin kurtarılmasına yardımcı olunduğunu bildirdi.

Toskana Bölgesel Yönetim Başkanı Eugenio Giani de bir video mesaj yayınlayarak, bölge halkına evlerinde ve üst katlarda kalma çağrısı yaptı. Giani, vatandaşlardan arabalarını kullanmamalarını istedi.

Veneto Bölgesel Yönetim Başkanı Luca Zaia da kuvvetli rüzgar ve şiddetli yağışın yol açtığı olumsuz koşullarla mücadele için kriz masasını etkinleştirdiğini, Venedik-Trieste hattındaki şehirlerarası otobüs ve tren seferlerini durdurma kararı aldıklarını açıkladı.

Diğer taraftan, olumsuz hava koşulları nedeniyle Toskana, Veneto, Ligurya, Friuli-Venezia Giulia ve Campania bölgelerinde pek çok yerde okullarda bugün tedbir maksatlı eğitime ara verildiği bildirildi.

Hollanda'da Ciaran Fırtınası nedeniyle üzerine ağaç devrilen 1 kişi öldü

Hollanda'da etkisini sürdüren Ciaran Fırtınası nedeniyle üzerine ağaç devrilen 59 yaşındaki bir kişi hayatını kaybetti.

Hollanda Limburg Polisinin X'ten yaptığı açıklamada, kuvvetli fırtına sebebiyle Venray'da üzerine ağaç devrilen 59 yaşındaki bir kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Açıklamada, tedbir amaçlı sokağın ulaşıma kapatıldığı kaydedildi.

Hollanda Meteoroloji Enstitüsünden (KNMI) yapılan açıklamada, Ciaran Fırtınası nedeniyle ülkenin büyük bölümü için alarm seviyesinin "turuncu"ya çıkarıldığı ve mümkün olduğunda evden çıkılmamasının tavsiye edildiği bildirildi.

Kamu yayıncısı NOS'ta yer alan haberlerde, ülkenin birçok noktasında araçların ve yayaların üzerine ağaçların devrildiği aktarılırken, bazı okulların uzaktan eğitime geçtiği ifade edildi.

Ulaşım aksadı

Ülkenin birçok bölgesinde etkili Ciaran Fırtınası nedeniyle Schiphol, Rotterdam ve Eindhoven havalimanlarındaki çok sayıda uçuş iptal edilirken, devlet demir yolları NS'nin tren seferlerinde aksama yaşandı.

Fırtına deniz ulaşımını da etkilerken, Rotterdam limanının bazı bölümlerinin de kapatıldığı aktarıldı.

Prorail Demiryolları Firmasının X'teki paylaşımında, Haelen kasabasında bir trenin devrilen bir ağaca çarptığı belirtildi.

NS'nin X'teki paylaşımında, çok sayıda tren seferleri iptal edilirken rayların üzerine devrilen ağaçlar sebebiyle bazı güzergahlarda seferlerin bir süre yapılamadığı kaydedildi.

Amsterdam'ın birçok bölgesinde etkili olan fırtınada kopan ağaç dalları yollara savrulurken, Amsterdam Belediyesi, parkların ve ormanlık alanların kullanılmamasını istedi.

KNMI'den geç saatlerde yapılan açıklamada ise kuvvetli fırtınanın etkisinin azaldığı ve ülkenin birçok bölgesinde alarm durumunun "turuncu"dan "sarı"ya indirildiği duyuruldu.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI