radyobir
radyobir

Kadınların "Alacakaranlığı" Facebook'ta

Stephenie Meyer'in Alacakaranlık serisini sevenleri, bu seriden yeni filmleri sinemaya gitmeden izleyebilecek.

04 Ekim 2014 11:03 | Kategori: Sinema

Lionsgate şirketi ve yazar Stephenie Meyer, vampir konulu seriye yeni filmler katmaya ilişkin bir proje başlattıklarını açıkladı. Haberi The Hollywood Reporter duyurdu. Proje çerçevesinde yapılacağı açıklanan yarışma sonucu beş kadın yönetmen seçilecek ve yaptıkları kısa metrajlı filmler 2015 yılında özellikle Facebook’ta yayınlanacak. Kısa filmlerin en iyisini seçmek Meyer okurları ve eserlerinden yapılan filmleri sevenlerin hakkı olacak. Okur ve sinemaseverler Facebook ve crowdsourcing platformu Tongal üzerinden filmlerin yaratılmasına etki edebilecek. 
Yarışmanın jürisi; Cristin Stuard, Kate Winslet ve Octavia Spencer, Alacakaranlık serisinin yazarı Stephenie Meyer, yönetmen Catherine Hardwicke ve Sinema’da Kadın Olmak Fonu Başkanı Kathy Shulman’dan oluşacak. Jüri üyeleri kazanan sinemacılara eserlerini yaratırken de destek verecek. Sinemaseverler en iyi kısa metrajlı filmi seçerken jüriye yardım edecek. Henüz belirlenmemiş bir para ödülüne sahip olacak yarışma birincisi, kariyerinde basamakları tırmanma imkanını da elde etmiş olacak. Yarışlar Facebook’un iki portalı ve Tongal platformundan takip edilebilecek.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI