radyobir
radyobir

Kamuda 10 bin 159 ihraç

Olağanüstü hal kapsamında dün yayınlanan yeni kararnameyle, terör örgütleriyle ilgisi olduğu belirtilen 10 bin 159 kişi kamudan ihraç edildi.

30 Ekim 2016 08:07 | Güncelleme :30 Ekim 2016 09:27 | Kategori:

Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulu’nca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapılara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı bulunduğu belirtilen kişiler, kamudan ihraç edildi. Bu kapsamda, TBMM’den 32 kişi, Diyanet’ten 249 personel, Adalet Bakanlığı’ndan 2 bin 534 kişi, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan 2 bin 219 personel, Sağlık Bakanlığı’ndan 2 bin 774 kişi, üniversitelerden ise bin 267 kişinin işine son verildi. Yargıtay, Sayıştay ve birçok bakanlıktan da bu kapsamda personel ihraç edildi. Türk Silahlı Kuvvetleri’nden de 101 personel ihraç listesinde yer aldı.

DAVUTOĞLU’NUN ESKİ DANIŞMANINA İHRAÇ

İhraç edilenlerin arasında eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Dışişleri Bakanlığı döneminde özel danışmanlarından biri olan büyükelçi Ahmet Tuta ve eski Kudüs Büyükelçisi Mustafa Sarnıç da yer aldı.

GÖREVE İADE EDİLDİLER

Türk Silahlı Kuvvetleri’nde ikisi general 39 personel, TBMM’de 3 personel, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nda bir personel, Milli Eğitim Bakanlığı’nda 31 personel göreve iade edildi. Göreve iade edilen generaller Tümamiral Bekir Sıtkı Cebeci ve Tuğgeneral Melih Hamdi Ünal oldu. Bu kişilere geriye dönük olarak haklarının ödenmesi benimsedi. Bu kişilerin herhangi bir tazminat talebinde bulunamayacağı da öngörüldü. Yurtdışında öğrenim gören 68 öğrencinin ilişiği kesilirken, yine yurtdışında bulunan 25 öğrencinin hakları ise geri verildi.


Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI