radyobir
radyobir

Kanarya Adaları'na 550 düzensiz göçmen geldi

İspanya'nın güneybatısındaki Kanarya Adaları'na son 24 saat içinde 4 bot veya kayık ile toplam 550 düzensiz göçmenin geldiği bildirildi.

05 Eylül 2023 06:15 | Kategori: Avrupa

Sahil Güvenlik kurumundan basına verilen bilgilerde, Kuzey Afrika kıyılarından çıkan, 187, 164, 134 ve 65 düzensiz göçmenin bulunduğu bot ve kayıkların son 24 saatte Kanarya Adaları'na bağlı olan Tenerife ve Büyük Kanarya'ya ulaştığı belirtildi.

Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu düzensiz göçmenlerin genel olarak sağlık durumlarının iyi olduğu, 2 kişinin hastaneye götürüldüğü kaydedildi.

Bu arada İspanya İçişleri Bakanlığının verilerine göre, 1 Ocak-31 Ağustos arasında Kanarya Adaları'na 11 bin 459 düzensiz göçmen geldi.

Kanarya Adaları'na sadece ağustosta, 2022'nin aynı dönemine oranla üç kat artışla, yaklaşık 3 bin düzensiz göçmen ulaştı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI