radyobir
radyobir

Karşıyaka çeyrek finalde

FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi son 16 rövanş maçında Pınar Karşıyaka, ilk maçta 75-70 mağlup ettiği Beşiktaş Sompo Japan'i 18 sayı geriden gelerek 90-83 yendi ve adını çeyrek finale yazdırdı.

09 Mart 2017 07:28 | Kategori:

Bertan ERMAN 

Karşılıklı sayılarla başlayan maçta Pınar Karşıyaka, Mike Green'in önderliğinde farkı 5 sayıya kadar çıkardı. Buna karşılık D.J. Strawberry'nin etkili oyunuyla Beşiktaş Sompo Japan, maça yeniden ortak olmaya başladı. Çeyreğin bitimine 1 dakika 50 saniye kala, Strawberr'niny serbest atış kullanacağı sırada iki takım taraftarı arasında gerginlik çıktı ve hakemler maça ara verdi. Uzun bir aradan sonra kalan sürede ilk çeyreği Pınar Karşıyaka 24-22 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe Kyle Weems ile etkili başlayan siyah beyazlılar, 10-1'lik bir seriyle maçın kontrolünü ele geçirmeye başladı. Pınar Karşıyaka, farkı 5 sayıya kadar indirse de, yeşil kırmızılı oyuncuların faul problemine girmesi ve art arda çalınan teknik fauller sonrasında Beşiktaş Sompo Japan, farkı çift hanelere çıkardı ve devre arasına 51-37 üstünlükle gitti. Devre arasına gidilirken Pınar Karşıyaka benchine teknik faul çalındı.

3. çeyreğe Michael Roll'ün serbest atışındaki isabetiyle başlayan Beşiktaş Sompo Japan, yine ABD asıllı Tunuslu guardın 3 sayılık basketiyle farkı 18 sayıya kadar çıkardı. Ancak pes etmeye niyeti olmayan Pınar Karşıyaka, inanılmaz bir geri dönüşe imza attı ve J'Covan Brown'ın bitime 1 saniye kala bulduğu sayıyla toplam sayı avantajını ele geçirerek, son çeyreğe 72-69 geride girdi. 

Karşılaşmanın son çeyreğinde siyah beyazlılar, hücum yollarında sıkıntı çekmeye başladı. Buna karşılık hücumda ve savunmada doğru tercihler yapan Kaf Kaf, maçı 90-83 kazandı.

Pınar Karşıyaka'da Mike Green, 22 sayı, 6 asist ve 5 ribaundla geri dönüşte başrolü üstlenirken, DaJuan Summers, 15 sayı ve 6 ribaundla oynadı. Josh Owens ise, 12 sayı ve 10 ribaundla double double yaptı. Vladimir Stimac'ın 16 sayı ve 12 ribaundluk performansı, Beşiktaş Sompo Japan'in elenmesine engel olamadı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI