radyobir
radyobir

Karşıyaka'dan Avrupa'da 2. galibiyet: 84 - 75

FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde temsilcimiz Pınar Karşıyaka, kuruluşunun 104. yıl dönümünde oynadığı maçta sahasında Maccabi Rishon Rand Media'yı 84-75 mağlup etti.

01 Kasım 2016 21:42 | Kategori:

Bertan ERMAN

Karşılaşma, konuk ekibin serbest atışlarıyla başlasa da, J'Cowan Brown'la yakaladığı ivmeyle yeşil kırmızılılar 7-0'lık bir seri yakaladı. Şut yüzdesi yüksek olan temsilcimiz, ilk çeyreği 24-15 önde tamamladı.

İkici çeyreğe Maccabi Rishon etkili başladı ve 2 dakika içinde farkı 2 sayıya kadar indirdi. Özellikle pota altında etkili olan İsrail temsilcine karşılık Pınar Karşıyaka, Muhammed Baygül'ün önderliğinde rakibinin öne geçmesine izin vermedi. Devre arasına temsilcimizin 38-31 üstünlüğüyle gidildi.

Üçüncü çeyrekte Pınar Karşıyaka kontrolü eline geçirdi. Art arda bulduğu 3 sayılık isabetlerle farkı bir ara 20 sayıya kadar çıkardı. 

Son çeyreğe 65-48 önde giren yeşil kırmızılılar maçın kontrolünü kaybetmeye başladı. Özellikle hakemlerin temsilcimizin aleyhinde verdiği kararlar ve savunmadaki sertliğin azalması, İsrail temsilcisinin farkı 6 sayıya kadar indirmesini sağladı. Buna rağmen Pınar Karşıyaka, Maccabi Rishon Rand Media'yı 84-75 mağlup etti.

Pınar Karşıyaka'da DaJuan Summers 19 sayı ve 7 ribaundla oynayarak maçın en skorer oyuncusu oldu. Mateusz Ponitka 18 sayılık katkıyla galibiyette önemli rol oynadı.

Maccabi Rishon'da Charles Thomas 15 sayıyla oynadı. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI