radyobir
radyobir

Kevin Spacey, ABD'nin ardından İngiltere'de de beraat etti

#MeToo hareketinin tetiklediği cinsel tacizi ifşa dalgasının başında çok sayıda suçlamanın hedefi olup Hollywood'dan tamamen dışlanan ve neredeyse filmlerden silinmeye varan muamele gören oyuncu Kevin Spacey, Londra'daki davada 9 cinsel saldırı suçlamasının tamamından beraat etti.

27 Temmuz 2023 05:22 | Kategori: Avrupa

Oscar ödüllü Kevin Spacey, bugün 64. yaşına girmesini, ABD'nin ardından Britanya'da da aleyhindeki cinsel suçlamalardan aklanarak kutladı.

İlkin 2017'de ortaya çıkmasından beri hep yalanladığı çeşitli cinsel suç iddiaları yüzünden kariyeri duran, hatta silinme noktasına gelen ünlü ABD'li oyuncu, Londra'daki mahkemede 9 cinsel saldırı suçlamasının hepsinden beraat etmesinin ardından, gözyaşlarını güçlükle tutarak şöyle konuştu:

"Karara varmadan önce tüm kanıtları ve tüm gerçekleri dikkatlice incelemek için zaman ayırdıkları için jüriye çok minnettarım ve sonuçtan onur duyuyorum."

Kariyerine geri dönebilecek

ABD'de 2019'da Massachusetts'teki uygunsuz cinsel davranış ve cinsel saldırı suçlamalarının düşmesi, 2022'de New York'taki 40 milyon dolarlık cinsel istismar davasının reddedilmesi sonrası Atlantik'in karşı tarafında da yargı zaferi kazanmayı bekleyen Spacey, beraat kararının oyunculuk kariyerine geri dönmesini sağlayacağını öngörüyordu:
"Londra'da bu suçlamalardan temize çıktığım anda bana iş vermeye hazır insanlar olduğunu biliyorum. Bu gerçekleştiği an, benimle ilerlemeye hazırlar."

Dört erkeğe karşı dokuz cinsel suç iddiası

Londra'nın Southwark Kraliyet Mahkemesi'ndeki jürinin 3 güne yayılan 12 saatten fazla süren müzakerelerinin ardından ABD'li aktörü akladığı 9 suçlama şunlardı: 7 cinsel saldırı, bir kişinin rızasını almadan cinsel faaliyete girmesine neden olmak ve bir kişinin rızasını penetrasyonlu cinsel faaliyette bulunmasına neden olmak.

Bunların 2005 ve 2008'de Londra'da ve 2013'te Gloucestershire'da meydana geldiği iddia edildi. Jüri üyeleri, yasal nedenlerle isimleri açıklanmayan 4 davacının ifadesini dinledi.

Elton John lehine tanıklık etti

"Asılsız suçlamalar birkaç gün içinde hayatımı mahvetti" diyerek iddiaları 'delilik' ve 'sırttan bıçaklama' diye niteleyen aktör lehine tanıklık edenler arasında Britanyalı rock yıldızı Elton John da vardı.

Suçlamalar üzerine cinsel tercihini açıkladı

Özellikle Se7en (Yedi) ve American Beauty (Amerikan Güzeli) filmleri ve House of Cards dizisindeki oyunculuğuyla geniş hayran kitlesi edinen Spacey, eşcinsel olduğu söylentilerine rağmen kariyeri boyunca cinsel tercihini açıklamamayı tercih ettikten sonra, #MeToo hareketiyle birlikte 'erkeklerin cinsel organlarını avuçlamaktan ilaçla bayıltıp cinsel eylemde bulunmaya' varan suçlamalarla karşı karşıya kaldı.

Çekimleri biten filmden çıkarıldı

İddialar üzerine Netflix'in bağlarını kesip House of Cards dizisinden attığı Spacey, çekimleri bitmesine rağmen All The Money In The World filminden de çıkarıldı.

'Bu beni kötü bir insan yapmaz'

Londra'daki jüriye 'zaman zaman gelişigüzel cinsel ilişkiye girdiğini saklamadığını, ama bunun kendisini kötü bir insan yapmayacağını' anlatan aktör, 'davacılardan ikisiyle rızaya dayalı ilişkiye girdiğini, üçüncüsüne sadece pas verdiğini, dördüncüsünü ise tanımadığını' savundu.

Savcılık: Karara saygı duyuyoruz

2004-2015'te Londra'daki Old Vic Tiyatrosu'nun sanat yönetmenliğini yapan Spacey'ye Londra'da açılan davaya "Büyükşehir Polisi'nin kapsamlı soruşturmasının ardından suçlamada bulunduk" izahatını getiren Kraliyet Savcılık Servisi (CPS), "Suçlamaları değerlendirmek jürinin görevidir ve mahkemenin kararına saygı duyuyoruz" dedi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI