radyobir
radyobir

Kiev meydanına sürpriz ziyaretçi

Kiev'de Bağımsızlık Meydanı'nın önemli bir ziyaretçisi vardı. Rusya'da 10 yıl boyunca tutuklu kalan ülkenin en zengin iş adamlarından Mikhail Khodorkovsky, Ukrayna'daki göstericileri ziyaret etti.

10 Mart 2014 16:24 | Kategori: Avrupa


Ukrayna'da aylardır protestolara sahne olan Bağımsızlık Meydanı’nın önemli bir konuğu vardı. Rusya'nın en zengin iş adamlarından biri olan Mikhail Khodorkovsky Kiev'deki göstericileri ziyaret etti.

Göstericilerden biri Khodorkovsky’ye kaskını hediye etti. Soğuk savaşın ardından Rusya'da özelleştirilen enerji şirketlerine yatırım yapan Mikhail Khodorkovsky, kısa sürede ülkenin en zengin işadamı olmuştu.

Ancak muhalif partilere para yardımı yaptığı için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ters düştü. 2003'te vergi kaçakçılığından hapse girdi. Hapse girmesiyle, sahibi olduğu petrol devi Yukos bölündü ve çoğu Rus devleti tarafından satın alındı.Muhalif işadamı Mikhail Khodorkovsky, Rusya'da 10 yıldır boyunca tutuklu kaldı. Daha sonra Putin'in affıyla serbest kalmıştı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI