radyobir
radyobir

Kim'den göde gösterisi!..

Kore Yarımadası'nda tansiyonlar yükselirken, Pyongyang yönetimi Kuzey Kore'nin kurucu lideri Kim Il-sung'un doğum günü olan 'Güneş Günü'nü kutluyor. Kutlamalar çerçevesinde gerçekleştirilen görkemli askeri geçitler çerçevesinde, ilk kez denizaltı fırlatılmış balistik füzeleri kamuoyuna sergileniyor.

15 Nisan 2017 14:45 | Güncelleme :15 Nisan 2017 14:50 | Kategori: Dünya

Kuzey Kore'de kurucu lider Kim Il-sung'un 105. doğum günü, 15 Nisan'de görkemli askeri geçitlerle kutlanıyor.

‘Güneş Günü' adı verilen ulusal bayram nedeniyle, yaklaşık 200 yabancı gazeteci törenleri izlemesi için ülkeye davet edildi.

Törenler öncesi ABD Başkanı Donald Trump, Çin'e Kuzey Kore'ye müdahale etmesi gerektiğini savunarak, "Çin'in Kuzey Kore'yle gereğince ilgileneceğine inanıyorum, yoksa biz ilgileniriz" tehdidinde bulunmuştu.

Geçtiğimiz günlerde savaş gemilerini Kore yarımadasına gönderen ABD ile Kuzey Kore arasında savaşın eşiğine gelindiği yorumlarında bulunuluyor.



ÇİN: BU SAVAŞIN KAZANANI OLMAZ

Çin ise konuyla ilgili müzakere yanlısı bir tutum sergileyerek, "Eğer bir savaş çıkarsa bunun kazananı olmaz" dedi. Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, "Tüm tarafları karşılıklı provokasyonlara ve tehditlere bir son vermelerine ve durumun kontrolden çıkmasına izin vermemelerine çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI