radyobir
radyobir

Kim'in Trump'la görüşmeye niyeti yok

Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı'nın ABD ile ilişkilerden sorumlu yetkilisi Kwon Jong Gun, ülkesinin ABD ile görüşme gibi bir niyetinin olmadığını söyledi.

07 Temmuz 2020 11:10 | Kategori: Dünya

Kwon, Güney Kore'ye ABD ile ilişkilere "karışmaması" çağrısında bulundu.

Geçtiğimiz günlerde Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ABD ve Kuzey Kore devlet başkanları yeni bir zirve düzenlenmesi için aracılık yapabileceğini dile getirmişti.

Kuzey Kore'nin resmi haber ajansında yayımlanan habere göre Kwon, "(Güney'in) başkalarının işlerine karışmamasının vakti geldi, ancak kötü alışkanlıklara çare bulunmuyor gibi gözüküyor... Tekrar açıkça söylemek gerekirse ABD ile yüz yüze görüşme niyetimiz yok" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump ve Kuzey Kore lideri Kim Jong Un 2018 yılında Singapur'da bir araya gelmiş ve bu görüşmenin ardından Kuzey Kore'nin nükleer programına son vereceği umutları doğmuştu. Ancak daha sonra bu konuda bir ilerleme katedilememişti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI