radyobir
radyobir

Kocamın nişanlısı kahkahaya boğdu

Usta tiyatro oyuncuları Ferdi Merter'in yönetmenliğini ve Sadık Şendil'in yazarlığını yaptığı komedi türündeki tiyatro oyunu "Kocamın Nişanlısı" izleyicisiyle buluştu.

22 Aralık 2016 13:40 | Kategori: Kültür & Sanat

Usta tiyatro oyuncuları Ferdi Merter’in yönetmenliğini ve Sadık Şendil’in yazarlığını yaptığı komedi türündeki tiyatro oyunu "Kocamın Nişanlısı” izleyicisiyle buluştu. Beşiktaş Akatlar Kültür Merkezi’nde gerçekleşen oyunun galasına seyircilerin ilgisi oldukça yoğun oldu.  Başrollerini Mehmet Çepiç, Tuğba Özay, İpek Tenolcay, Serdar Sevtekin, Fatih Ayhan, Aslı Kökçe ve Arzu Yanardağ gibi isimlerin paylaştığı  oyunun galasına katılım oldukça renkli oldu. Salonu dolduran izleyiciler arasında Survivor yarışmasında ki takım arkadaşı Tuğba Özay’ı desteklemeye gelen Nagihan Karadere ve Semih Öztürk’de vardı. Ayrıca oyuncuları usta tiyatrocularda desteklemeye gelerek bu özel gecede yalnız bırakmadı.

Birbirinden ünlü isimlerin yer aldığı "Kocamın Nişanlısı” adlı tiyatro oyununun konusu ise şöyle : Bir akşam Çetin bey barda tanıştığı saf kıza aşık olup nişanlanır ve evlenmek ister. Oysa Çetin, felsefe hocası Leyla ile evlidir. Leyla iki oyuncu tutup kocasını kazanmak ister. Durum iyice karışır.” Oyunun finalinde ise izleyiciyi Mehmet Çepiç ve İpek Tenolcay’ın sürpriz yakınlaşması bekliyor.

TİYATRO PERDESİ DAİMA AÇIK KALMALI

Kültürel farklılıklarından dolayı ayrılmak üzere olan bir karı kocanın hikayesini anlatan "Kocamın Nişanlısı” bir aile komedisi. 'Kocamın Nişanlısı' konusu ve aile bağlarıyla ilgili verdiği toplumsal mesajla hem güldürdü hem de düşündürdü.  Türk sinemasına 100’den fazla eser kazandıran Sadık Şendil’in yazdığı  Kocamın Nişanlısı iki saat boyunca tiyatro severleri kahkahaya boğdu. Oyun sonunda izleyiciyi selamlayan oyuncular toplumun moralini sanat etkinlikleri ile diri tutmak gerektiğini ve perdelerin daima açık olması gerektiğini söyledi.Ayrıca son dönemlerde olan olaylardan fevkalade üzüntü duyduklarını fakat perdeyi kapatmanın terör yapanların ekmeğine yağ sürmek olduğunu düşünüyoruz. Sanatla yolumuza dik bir şekilde devam etmeliyiz. Hatta bu sahnelerde sürekli birlik ve beraberliklerimizle kenetlenmeliyiz dediler.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI