radyobir
radyobir

Köleci heykelinin yerine konan protestocu heykeli de kaldırıldı

İngiltere'de ırkçılık karşıtı protestolar sırasında devrilen köle taciri Edward Colston'un heykelinin yerine dikilen protestocu heykeli yerinden kaldırıldı.

16 Temmuz 2020 07:31 | Kategori: Dünya

Bristol kentinde önceki sabah saatlerinde ‘gizli bir operasyonla’ Edward Colston'un heykelinin yerine dikilen Jen Reid'in heykeli 24 saat sonra bu sabah kaldırıldı.

Bristol Şehir Meclisi Sözcüsü, "Heykel, sanatçının koleksiyonumuza bağışlaması ya da sergilemesi için müzemizde tutulacak” dedi.

Colston'un heykelini deviren grupta bulunan Jen Reid, heykelin yıkılmasının hemen ardından boş kalan kaideye çıkarak bir yumruğunu havaya kaldırmıştı. Bu an, protestoların simgelerinden biri olarak görülmüştü.

Bu görüntüden ilham alan sanatçı Marc Quinn de Reid’in heykelini yapmıştı. Reid, dün dikilen heykelinin önünde poz vermişti.

Belediye Başkanı Marvin Rees, heykelin izin alınmadan dikildiğini belirterek, "Yürürlükte olan sürecin dışında kaideye yerleştirilen her şey kaldırılacaktır” demişti.



Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI