radyobir
radyobir

Kötü örnek olduğum için alkolü bıraktım

Yaklaşık bir aydır ağzına alkol koymayan oyuncu Erkan Petekkaya, "Yaptığım ile gurur duyuyorum, insanlara tavsiye ediyorum." ifadeleriyle duygularını paylaşıyor. Çocuk ve genç izleyicilerine de örnek olmak istediğini belirten Petekkaya, "Şu an daha iyiyim, daha mutluyum." diyor.

02 Haziran 2014 11:51 | Kategori: Sinema

‘Öyle Bir Geçer Zaman ki’, ‘Dila Hanım’ gibi sevilen dizilerde başrolde izlediğimiz oyuncu Erkan Petekkaya, doktor tedavisi görerek alkol kullanmayı bıraktı. Alkol aldığı bir akşam eşinin çektiği video kaydını izleyen Petekkaya, "O halimi sevmedim. Kendime yakıştıramadım.” diyerek almış kararını. "Alkolün bir faydası olmadığını gördüm ve bıraktım. Şimdi keyfim yerinde. Böyle daha güzelmiş.” diyen Petekkaya, "Çocuk ve genç izleyicilerim var ve beni alkollü görmelerini istemiyorum, örnek olmak açısından böyle bir karar aldım. Herkese de tavsiye ederim.” ifadelerini kullanıyor.  
Oynadığı diziler ile seyircinin beğenisini kazanan Erkan Petekkaya, bu günlerde yeni dizisinin heyecanını yaşıyor. Aldığı radikal bir karar sonrası alkolü bırakmasıyla gündeme gelen oyuncu, bunun duyulmaması konusunda uyarılar aldığını dile getiriyor. Bunlara kulak asmayan Petekkaya, "Aldığım kararla gurur duyuyorum, insanlara da tavsiye ediyorum.” diyerek duygularını paylaşıyor. Alkole okul yıllarında bira içerek başladığını söyleyen oyuncu, ilerleyen zamanlarda dozunu artırdığını, giderek bunun bağımlılığa dönüştüğünü dile getiriyor. Petekkaya, "Akşam olunca canım çekmeye başlıyordu.” ifadeleri üzerine doktorların kendisine vücudun bağışıklık adına sinyal verdiğini söylediğini anlatıyor. Alkolün insan vücuduna ve beynine verdiği zararlardan da bahseden ünlü oyuncu, bu sorunları yaşamadan kurtulduğuna şükrediyor. Yaklaşık bir aydır ağzına içki koymadığını belirten Petekkaya, "Sorumluluklarım var ve bu alışkanlıktan kurtulmak istedim. O halimi sevmemeye başladım. Çünkü insanlara kötü örnek oluyordum.” diye konuşuyor. Beş günlük tedavi süresinde kanı değişen, bunun yanında psikolojik destek alan Petekkaya, "Çok üzüldüğün zaman mı, çok sevindiğin zaman mı içiyorsun bunun sebepleri ne?” gibi soruların cevabının yanı sıra bu sayede kendisi hakkında bir sürü şey de öğrendiğini belirtiyor. Tedavinin kendisine her anlamda iyi geldiğini aktaran Petekkaya, "Benim fark etmediğim ama gerçekten ilmin, bilimin fark edeceği yararları gördüm ve şu an daha iyiyim, daha mutluyum.” diyor.
En sevdiğim rol Serseri’deki Bülent, en zoru ise Ali Kaptan
Başrolü paylaşacağı oyuncu Songül Öden ile tanışıklıklarının eskiye dayandığını anlatan Petekkaya, ekran karşısında iyi bir ikili olabileceklerine inanıyor. Bugüne kadar oynadığı dizilerde ekip olarak iyi işler çıkardıklarını anlatan oyuncu, "Ortada bir başarı varsa bu tek başına benim başarım değil. Bu iş bir ekip işi. Sac ayaklarından biri eksik olursa o zaman iş tam olmuyor.” yorumunu yapıyor. Bir dizide önceliğin senaryo olduğuna vurgu yapan oyuncu, "İyi bir senaryo ardından yönetmen sonra oyunculuk. Senaryo iyi olmadıktan sonra izlenmez.” ifadelerini kullanıyor. Petekkaya’nın bugüne kadar oynadığı roller arasından en sevdiği karakter ‘Serseri’ dizisinde canlandırdığı Bülent’miş. Komediyi çok sevdiğini söyleyen oyuncu, zaman zaman bu karakteri internetten izleyerek çok güldüğünü anlatıyor. "Gerçekten komikmiş. Bazen hayret ediyorum o rolü nasıl oynamışım diye, bir daha öyle bir rol oynamak isterim ama gelmiyor öyle bir rol.” diyen oyuncu, komedi oynamanın zorluğuna da değiniyor. ‘Öyle Bir Geçer Zaman ki’ dizisinde oynadığı ve psikolojisi zor bir karakter diye nitelediği Ali Kaptan’ı ise en zor rolü olarak aktarıyor. Çekimlerine günlerce hazırlandığını söylediği rol için, "Bıçak sırtı bir roldü. Şükür üstesinden gelebildik.” diye anlatıyor. Oyunculuğa ilk adımı tiyatro ile atan ve 12 yıl Devlet Tiyatrosu’nda görev alan Petekkaya, dizi ve tiyatro oyunculuğunu elma ile armut kadar farklı buluyor. Tiyatro oyunculuğunu çok özlediğine değinen Petekkaya, "Yapacağım inşallah bir gün, hayalimde iki kişilik bir oyun çalışarak turne yapıp Türkiye’yi gezmek var. Onun için biraz daha olgunlaşmayı bekliyorum.” diyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI