radyobir
radyobir

Lazkiye'deki üsse S-300 füzeleri yerleştiriyorlar

Rusya Dışişleri Bakanlığı, dün düşürülen Rus uçağı konusunda Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi'ne 'sert tepki' verildiğini duyurdu. Rusya'nın Fransa elçisi de uçaktan atlayan pilotlardan birinin Rus üssüne götürüldüğünü belirtti. Bu arada Rusya lideri Putin, Lazkiye'deki Hmeymim üssüne S-300 savunma sistemi yerleştirileceğini açıkladı.

25 Kasım 2015 11:08 | Kategori: Dünya

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Suriye'de Rus savaş uçağının düşürülmesi ardından Lazkiye'deki Hmeymim hava üssüne S-400 hava savunma sistemi yerleştirme kararı aldıklarını söyledi.

Şoygu, Savunma Bakanlığı'ndaki genel kurul toplantısında konuştu. Bir dakikalık sessizlik eylemi ile başlayan toplantının açılış konuşmasını yapan Şoygu, ''Suriye'de teröristlerin tesislerini imha etmek için görevlerini yapan arkadaşlarımız öldü'' dedi.

Rusya Genelkurmay Başkanlığı yetkilisi General Sergey Rudiskoy da dünkü açıklamasında, Suriye'de 'hava savunmasını güçlendirmek için önlemler alınacağını' söylemişti. Moskova kruvazörünün de Suriye'deki Rus uçakları için koruma sağlayacağı belirtilmişti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI